Származott vmi hasznod abból, hogy elolvastad a kötelezőket?
NEm olvastam végig mindent, de elmondom Neked, már csak az általános műveltség miatt is KELL. Elég rosszul veszi ki magát ha egy "érett felnőtt" nem tud válaszolni a kérdésre, ki irta az Aranyembert? és társai. Vagy hogy ki volt Mikszáth stb stb...
Másképp meg szerintem az olvasmányokkal az a baj, hogy azért nem olvassák a fiatalok, mert kötelező. HA nem lenne kötelező, lehet hogy mindenki kedvence lenne a Szigeti veszedelem, vagy akár a Varju nemzettség...
Üdv (18)
12:12-es kommentelő írásához eszembe jutott valami, szerintem se minden kötelező a megfelelő életkorban kerül a gyerek kezébe, emiatt lehet néhány különösen nehéz (amellett, hogy a "kötelező" szó kapásból elrettent sokakat). Én pl. A kis herceg-et magasabb életkorra tenném kötelezőnek, én pl. amikor kötelező volt, bár elolvastam, és aranyos volt a róka, meg a kalap, ami elefántot nyelt kígyó, de a lényegét nem tudtam értelmezni, és így tőlem akkor idegen volt, és nem lett, pont emiatt, a kedvencem. Felnőttebb korban értettem meg tulajdonképpen, hogy miről szól, szerintem a szerzője nem is gyerekeknek szánta, de már nem tudjuk megkérdezni.
Ez csak egy kis mellékes kiegészítő, gondoltam, leírom.
Nos meggyőztetek!:) Gratulálok minden olvasáspártinak!:D
Köszönöm a sok kommentet, remélem én is el tudom majd választani a szennyet az értéktől és megtanulok majd szépen és ízesen fogalmazni. Különösen ez a két érv fogott meg.:D Am az KIZÁRT hogy a szigeti veszedelem valaha is trendi és önállóan olvasott lesz a fiatalok körében! xD Az lehetetlen!:D
Én bánom, hogy kevés kötelezőt olvastam el. Valószínűleg ezért is megy nehezen a fogalmazás, és gondolom a helyesírásom is jobb lehetne. :\
Amúgy rám nagyon igaz volt, hogy azért nem olvasom el, mert kötelező. Amikor apu csak úgy adott egy könyvet(épp Moldova), akkor azt tök szívesen végigolvastam. Érdekes volt és nem kötelező - szóval így nem volt bennem az olvasás közben, hogy ezt "ki kell olvasni mert kötelező"! :)
De volt olyan is amit meg többször is elolvastam, pl. Pál utcai fiúk.
nem,mert amire a végéreérsz elfelejted hogy mi volt az elején!
szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!