Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Származott vmi hasznod abból,...

Származott vmi hasznod abból, hogy elolvastad a kötelezőket?

Figyelt kérdés
Eddig egy kivételével mindet elolvastam az éven pedig kb 8 volt(nah jó mondjuk mind oylan 100-120 oldal)! De még lesz bőven. Kicsit már unom... Lesz ebből bármi hasznom később??? Emiatt semmi olyat nincs kedvem olvasni ami tényleg érdekel, folyton csak a közelezőket bújom. A memóriám elég rossz, nem szoktam figyelmes olvavsás mellett sem sokáig emlékezni a könyvekre. Van értelme mindet elolvasni? Nektek mi hasznotok származott belőlük? Legalább jó lesz így az érettségim, vgy job lesz az esélyem?
2009. jan. 4. 22:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

NEm olvastam végig mindent, de elmondom Neked, már csak az általános műveltség miatt is KELL. Elég rosszul veszi ki magát ha egy "érett felnőtt" nem tud válaszolni a kérdésre, ki irta az Aranyembert? és társai. Vagy hogy ki volt Mikszáth stb stb...

Másképp meg szerintem az olvasmányokkal az a baj, hogy azért nem olvassák a fiatalok, mert kötelező. HA nem lenne kötelező, lehet hogy mindenki kedvence lenne a Szigeti veszedelem, vagy akár a Varju nemzettség...

Üdv (18)

2009. jan. 5. 13:58
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

12:12-es kommentelő írásához eszembe jutott valami, szerintem se minden kötelező a megfelelő életkorban kerül a gyerek kezébe, emiatt lehet néhány különösen nehéz (amellett, hogy a "kötelező" szó kapásból elrettent sokakat). Én pl. A kis herceg-et magasabb életkorra tenném kötelezőnek, én pl. amikor kötelező volt, bár elolvastam, és aranyos volt a róka, meg a kalap, ami elefántot nyelt kígyó, de a lényegét nem tudtam értelmezni, és így tőlem akkor idegen volt, és nem lett, pont emiatt, a kedvencem. Felnőttebb korban értettem meg tulajdonképpen, hogy miről szól, szerintem a szerzője nem is gyerekeknek szánta, de már nem tudjuk megkérdezni.

Ez csak egy kis mellékes kiegészítő, gondoltam, leírom.

2009. jan. 5. 18:18
 23/29 A kérdező kommentje:

Nos meggyőztetek!:) Gratulálok minden olvasáspártinak!:D

Köszönöm a sok kommentet, remélem én is el tudom majd választani a szennyet az értéktől és megtanulok majd szépen és ízesen fogalmazni. Különösen ez a két érv fogott meg.:D Am az KIZÁRT hogy a szigeti veszedelem valaha is trendi és önállóan olvasott lesz a fiatalok körében! xD Az lehetetlen!:D

2009. jan. 5. 18:41
 24/29 anonim ***** válasza:
Ez a legnagyobb probléma a kötelezőkkel igazából. Mert annyira nem elavult a nyelvezetük, hogy ne lehessen érteni, maximum rossz a fordítás. Viszont sokszor az ember nincs tisztában a történelmi háttérrel (A kőszívű ember fiai) vagy az érzelmi benyomásokkal (A kis herceg), amik kulcsszerephez jutnak egy műben. Amíg ezen nem változtatnak, addig nehéz lesz befogadni őket.
2009. jan. 5. 18:44
 25/29 anonim ***** válasza:
Én elolvastam párat, volt ,ami megfogott, azt magamtól is elolvastam volna. Van sok kötelező, ami ráadásul nem is gyereknek való ( pl. A kőszívű ember fiai nekünk hatodikban volt kötelező, de az sztem nem egy 12 éves gyereknek való, amellett, h borzalmasan unalmas nekem a történet sem tetszett sem akkor sem most).
2009. jan. 7. 14:39
 26/29 anonim ***** válasza:

Én bánom, hogy kevés kötelezőt olvastam el. Valószínűleg ezért is megy nehezen a fogalmazás, és gondolom a helyesírásom is jobb lehetne. :\

Amúgy rám nagyon igaz volt, hogy azért nem olvasom el, mert kötelező. Amikor apu csak úgy adott egy könyvet(épp Moldova), akkor azt tök szívesen végigolvastam. Érdekes volt és nem kötelező - szóval így nem volt bennem az olvasás közben, hogy ezt "ki kell olvasni mert kötelező"! :)

De volt olyan is amit meg többször is elolvastam, pl. Pál utcai fiúk.

2009. jan. 8. 03:04
 27/29 anonim ***** válasza:
A Kis Herceget tényleg nem alsósoknak kéne olvasni, én pl. 20 évesen olvastam el, és nagyon tetszett, de fiatalabb korban még korai.
2009. jan. 8. 11:34
 28/29 anonim válasza:
Én arra reagálnék amit azelejé mondtál: "kitörölhetem a s***em az olvasottságommal".Nos szerintem pont azért tartunk itt, mert rengetegen gondolják így.Én sem élveztem minden kötelezőt, de szerintem nagyon is érdemes elolvasni őket.
2009. jan. 15. 08:25
 29/29 anonim válasza:

nem,mert amire a végéreérsz elfelejted hogy mi volt az elején!

szerintem

2009. júl. 13. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!