Megéri elolvasni a kötelezőket?
Figyelt kérdés
Érettségi előtt állok, még nem olvastam el egy kötelezőt se. Megéri-e belefogni elolvasni a teljes műveket, vagy pedig egy rövidített verziót inkább? Vagy ne olvassam el, csak az elemzést tanuljam? Ti melyik ajánljátok? Ti hogy csináljátok, vagy csináltátok annak idején? Előre is köszi! 18/F2011. jan. 18. 23:04
1/10 anonim válasza:
Én sem olvastam el sok kötelezőt. Én megvártam míg kiosztotta a tételet, és egyáltalán csak azokat olvastam el amik benne voltak.:D Érdemes elolvasni, mivel ha csak az elemzést olvasod nem biztos, hogy érteni fog, plusz lehet egy-két dologba belekérdez a tanár, vagy ha segíteni akar akkor is előnyödre válik.
2/10 anonim válasza:
Attól függ hányast akarsz, ha 5 ösre mész jobb elolvasni, ha nem akkor elég az elemzés / rövidített is.
3/10 anonim válasza:
Ha elolvasod jobban átlátod anélkül, hogy tanultál volna. Míg a kivonatokat és érthetetlen elemzéseket választod, azt kőkeményen tanulni kell, és az fárasztóbb.
Válaszd ki ami tuti kell, abból is a szimpibbeket először.. és a többit, ahogy időd van.
Olvasni amúgy jó, csak így nyomásra nem, megértelek...
4/10 anonim válasza:
ha kihúzol egy pont olyan tételt ami összetett ugyan de a művet ismeret litániát zenghetsz róla nem mellesleg sok jópontot szerzel a tanárodtól...szó szerint.még ha nem is tanulsz de a könyv megy megkaphatod a 4 est is akár ....szal érdemes elolvasnod legalább 2-3 kötelezők rövidenbe a tartalmát és így elég ismeretet szerzel.azért olvass különböző kötelezőket is mert ahány kötelezők r. annyi verzió és így minél többet tudsz meg annál jobb.időgazdaságosabb is és hasznos is.
6/10 anonim válasza:
Én sem olvastam el őket, de igaza van az egyik válaszolónak, hogy akkor kőkeményen tanulni kell mert nem fogsz érteni semmit. Én is napokig magoltam amit más(aki olvasta a könyveket) egyszer elolvasott és már tudta is. Végülis ötös lett, de nehezebben.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszolóknak! Rövidítettet nem lehet, hogy jobban megéri olvasni? Azért mert a teljes elég nehezen érthető, időigényes, míg egy rövidítettbe felfogható formában írják le és sokkal átláthatóbb. Szerintem.
2011. jan. 18. 23:32
8/10 anonim válasza:
Én mindig úgy csináltam, hogy először elolvastam rövidített változatban, utána pedig a hosszút. Rövidítve sokkal jobban fel tudtam fogni a dolgot, hogy kivel, hol, mi történt és miközben a hosszú verziót olvastam, akkor már nem az volt, hogy nem is értek meg semmit a szövegkörnyezet miatt. Mindenféleképpen megéri elolvasni.
19/L
9/10 anonim válasza:
Most már baromira nem lesz időd elolvasgatni az összes kötelezőt. Max azokat olvasd el, amelyek szerepelnek a tételek között. A többit pedig rövidítettben, mivel ha az érvelést választod érettségin, ott kell irodalmi példákat mondanod. Ha pedig egyetlen egy példát se tudsz, az ciki.
10/10 anonim válasza:
Miért ne lenne ideje? Pár nap alatt ki tudna olvasni egy könyvet, ha kiakarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!