Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri elolvasni a kötelezőket?

Megéri elolvasni a kötelezőket?

Figyelt kérdés
Érettségi előtt állok, még nem olvastam el egy kötelezőt se. Megéri-e belefogni elolvasni a teljes műveket, vagy pedig egy rövidített verziót inkább? Vagy ne olvassam el, csak az elemzést tanuljam? Ti melyik ajánljátok? Ti hogy csináljátok, vagy csináltátok annak idején? Előre is köszi! 18/F
2011. jan. 18. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Én sem olvastam el sok kötelezőt. Én megvártam míg kiosztotta a tételet, és egyáltalán csak azokat olvastam el amik benne voltak.:D Érdemes elolvasni, mivel ha csak az elemzést olvasod nem biztos, hogy érteni fog, plusz lehet egy-két dologba belekérdez a tanár, vagy ha segíteni akar akkor is előnyödre válik.
2011. jan. 18. 23:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Attól függ hányast akarsz, ha 5 ösre mész jobb elolvasni, ha nem akkor elég az elemzés / rövidített is.
2011. jan. 18. 23:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha elolvasod jobban átlátod anélkül, hogy tanultál volna. Míg a kivonatokat és érthetetlen elemzéseket választod, azt kőkeményen tanulni kell, és az fárasztóbb.

Válaszd ki ami tuti kell, abból is a szimpibbeket először.. és a többit, ahogy időd van.

Olvasni amúgy jó, csak így nyomásra nem, megértelek...

2011. jan. 18. 23:20
 4/10 anonim ***** válasza:
ha kihúzol egy pont olyan tételt ami összetett ugyan de a művet ismeret litániát zenghetsz róla nem mellesleg sok jópontot szerzel a tanárodtól...szó szerint.még ha nem is tanulsz de a könyv megy megkaphatod a 4 est is akár ....szal érdemes elolvasnod legalább 2-3 kötelezők rövidenbe a tartalmát és így elég ismeretet szerzel.azért olvass különböző kötelezőket is mert ahány kötelezők r. annyi verzió és így minél többet tudsz meg annál jobb.időgazdaságosabb is és hasznos is.
2011. jan. 18. 23:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Meg hát!
2011. jan. 18. 23:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Én sem olvastam el őket, de igaza van az egyik válaszolónak, hogy akkor kőkeményen tanulni kell mert nem fogsz érteni semmit. Én is napokig magoltam amit más(aki olvasta a könyveket) egyszer elolvasott és már tudta is. Végülis ötös lett, de nehezebben.
2011. jan. 18. 23:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszolóknak! Rövidítettet nem lehet, hogy jobban megéri olvasni? Azért mert a teljes elég nehezen érthető, időigényes, míg egy rövidítettbe felfogható formában írják le és sokkal átláthatóbb. Szerintem.
2011. jan. 18. 23:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Én mindig úgy csináltam, hogy először elolvastam rövidített változatban, utána pedig a hosszút. Rövidítve sokkal jobban fel tudtam fogni a dolgot, hogy kivel, hol, mi történt és miközben a hosszú verziót olvastam, akkor már nem az volt, hogy nem is értek meg semmit a szövegkörnyezet miatt. Mindenféleképpen megéri elolvasni.

19/L

2011. jan. 19. 08:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Most már baromira nem lesz időd elolvasgatni az összes kötelezőt. Max azokat olvasd el, amelyek szerepelnek a tételek között. A többit pedig rövidítettben, mivel ha az érvelést választod érettségin, ott kell irodalmi példákat mondanod. Ha pedig egyetlen egy példát se tudsz, az ciki.
2011. jan. 19. 12:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne ideje? Pár nap alatt ki tudna olvasni egy könyvet, ha kiakarja.
2011. jan. 19. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!