Le lehet-e fedni hezagmentesen es atfedes nelkül egy 6*6-as sakktablat 1*2-es dominokkal ugy, hogy ne tudjuk a tablat szetvagni egy egyenes menten anelkül, hogy kettevagnank egy dominot?
A 4*4-es esettel kesz vagyok, ami lehetetlen. A 8*8-as sakktabla lefedhetö.
A 6*6-as eddig nem sikerült. A 18 domino segitsegevel kellene 10 helyen garantalni, hogy ne sikerüljön a vagas. Valakinek sikerült egy jo kirakast kesziteni?
4 * 4-es miért lehetetlen?
Valamikor térkő burkolatokon láttam, de most nem láttam ilyet, hogy megmutatnám. Tehát: leteszel kettőt párhuzamosan egymás mellé, majd derékszögben elforgatva hasonlóan mellé. A folytatása hasonló, amíg le nem fedi.
A 6 * 6-os hasonlóan csinálható.
A 4*4-es tabla szetvaghato a közepen levö szimmetriatengelyek menten, ha az altalad leirt lefedest alkalmazom.
> A 18 domino segitsegevel kellene 10 helyen garantalni, hogy ne sikerüljön a vagas.
Es legalabb 2 domino kell 1 darab vagas garantalasahoz
"Es legalabb 2 domino kell 1 darab vagas garantalasahoz"
Úgy érted, annak a garantálásához, hogy ne lehessen egy bizonyos vonalon vágni? De miért kellene 2? Ha egyetlen dominót ketté kellene vágni, akkor az a vágás már nem megengedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!