Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Másodfokú-egyenlet képletet...

Másodfokú-egyenlet képletet miért kell megtanulni?

Figyelt kérdés
Holnapra kell megtanulni ezt a képletet. Szerintetek ez rendjén van, hogy ilyen hosszú képletet kell megtanulni? Én nem tudom megtanulni! Szerintetek én vagyok a lusta vagy a magyar oktatás a szar?

2023. nov. 14. 20:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
56%
Ha szeretnéd, le is vezetheted:)
2023. nov. 14. 20:32
 2/25 anonim ***** válasza:
42%

Bár szoktunk vele példálózni, hogy az életben soha nem fogod használni (bár ez is csak egy nézőpont, előfordulhat, hogy kell), a másodfokú megoldóképlet az egyik legegyszerűbb, legkönnyebben megjegyezhető képlet a matematikában (Pitagorasz és Thálész után).

Úgyhogy te vagy lusta.

2023. nov. 14. 20:34
 3/25 anonim ***** válasza:
38%
Csak.
2023. nov. 14. 20:49
 4/25 anonim ***** válasza:
32%

Lusta és buta vagy. Egy képletet kellene megjegyezned de ehhez is hülye vagy. Te sem leszel agysebész.

Timur Lenk zenekar matekmetál számának refrénje a megoldóképlet. Hallgasd meg és megtanulod.

2023. nov. 14. 20:51
 5/25 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell megtanulnod. 1-est is lehet kapni.
2023. nov. 14. 21:17
 6/25 anonim ***** válasza:
44%

Ez is csak egy olyan dolog a magyar közoktatásban, aminek az égadta világon semmi értelme.

2 évvel érettségi után már azt se fogod tudni, hogy eszik-e vagy isszák, és soha az életben nem fogsz többet találkozni vele.

Meg kell tanulni, mert kell témazáróra. Témazáróra meg azért kell megtanulni, mert kelleni fog majd érettségire is. Ha viszont azon túl vagy, boldog életet élsz nélküle, mert az iskolában tanultaknak a felnőtt élethez sok közük nincs.

2023. nov. 14. 21:44
 7/25 anonim ***** válasza:
35%

Mert valaki megvakarta a tökeit, s ezt tette be a tantervbe.

Egész gimiben simán tanulhattam volna a pi értékét is matekból, mást nem. Annak is pont ugyanannyira venném hasznát most. Szóval semennyire...

2023. nov. 14. 21:47
 8/25 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem akarsz a hátralevő tanulmányaid során folyamatosan szívni, tanuld meg. Ha az életben nem is, a későbbi matek órákon iszonyatosan gyakran fogod használni, és valószínűleg az érettségin is kelleni fog. Egyébiránt felolvasod hangosan 10x, utána letakarod, addig mondod amíg nem megy fejből, akkor fejből is elmondod 10x, és ezt naponta ismételgeted. Max 15 perces művelet, és ha olyan buta vagy mint a föld, akkor is meg fogod jegyezni egy héten belül. Ha nem vagy hülye, 2-3 nap alatt is úgy berögzül,hogy többet nem felejted el, max felidézni kell.
2023. nov. 14. 21:55
 9/25 anonim ***** válasza:
48%
Amúvy valaki elmondja nekem, hogy ez a képlet a való életbe vetítve mikor jó? Komolyan érdekel, hogy milyen élethelyzetre való, nem trollkodásból.
2023. nov. 15. 06:25
 10/25 A kérdező kommentje:
En a teljes kepletrol beszelek. Ha beirod wikibe, 9 soros kepletet ad ki, amit oran is leirtunk
2023. nov. 15. 06:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!