Valaki, le tudná vezetni nekem, a számolásos megoldást?
Anyagáramlási tárgyból egy ilyen feladatot kellene megoldani. Valaki a megoldást le tudná vezetni? Egy raktárban a napi mozgatási feladat X=20318 darab egységrakomány.
A targonca egy rakattal átlagosan 330 métert tesz meg egy fordulóban. Az átlagsebessége 4,8 km/óra. Minden rakathoz tartozik még egy 1,3 perces adminisztrációs időszükséglet. Napi 9 órás üzemelés mellett hány targoncára lesz szükség?
Ha jól értem, akkor egy targonca egyszerre egy egységrakományt visz.
A menetidő 0,33km/4,8kmh=0,06875óra=4,125perc. Adminisztrációval 5,425 perc.
Egy targonca 9óra=540perc alatt 540/5,425=99 fordulót tud megtenni. (A 0,5 törtmenetet nem számolhatjuk.)
Eszerint 20318/99=206 targonca kell. Ez nevetségesen sok. Nem lehet, hogy a targonca több egységrakományt is elbír? Nincs ilyesmi a feladatban?
Az előző válaszoló levezetése helyes. (Nem pont 0,5 jött ki törtrészre a fordulók lehetséges számánál, de ez mellékes. Tényleg nem számolhatunk a feladat alapján azzal a törtrésszel, és lefele kell ott kerekíteni.)
Én ahhoz nem értek, hogy ennyi targonca sok-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!