Egy közép matek érettségin, szerintetek melyik a legbonyolultabb feladat típus?
Nyilván az, amelyiket nem tudod megoldani. Ez személyenként változik, például nekem egyik sem az.
Nagy átlagban (tehát ami a többségnek nem szokott menni) a kombinatorikát mondanám nehéznek.
Bőven. Kombinatorika általában kevés pontért szokott lenni.
Persze ehhez a többi anyagrész tényleg kell tudnod.
Azok a valség feladatok, amihez kombinatorika kell.
Egyébként érdemes begyakorolni őket, mert 10-15 pontot a kombi+valség szokott kitenni.
Na meg a koordináta-geometria, az a másik mumus. :)
A 90% nehéz akkor is, ha a kombinatorika megy.
Ha mondjuk feladatonként 3 lépést kell tenned, akkor milyen gyakran hibázhatsz, hogy meglegyen a 90%?
...
De miért nem próbálod ki? Letöltöd, beállítod az órát, megoldod, lepontozod.
Írj rám privátban, küldök kombinatorika-anyagot, ha érdekel.
A valszám meg középszinten... Hát nem vagyok vele kibékülve, és akkor még finoman fogalmaztam. Kevés ahhoz, hogy bármi értelmes dolgot megértsen szerencsétlen középiskolás, és elég ahhoz, hogy összezavarodjon. A valszám egy nehéz dolog, nem is ok nélkül az egyik legfiatalabb területe a matematikának. Csak itt nehéz jól beállítani azt a szintet, ami elég ahhoz, hogy érteni is lehessen a valszámot, mert elég sunyi tudomány atekintetben, hogy aranyos kis számolgatásokkal indul, aztán gyorsan elkezdenek röpködni a komolyabb integráltrafós többszörös integrálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!