Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Gyerekem elsős, ilyen matek...

Gyerekem elsős, ilyen matek feladatot kaptak, segítesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megmondom nektek őszintén legalább 20éve nem matekoztam :/ így bajba vagyok ezzel, "kacsacsőrt" tanulják, amerre nyiílik a kacsacsőr az a nagyobb?

Pl y>x, ez y nagyobb mint x?

Vagy van konkrét feladat!

2 < x > 4, és akkor le kell írja azokat a számokat amelyik igazak x-re.

x nagyobb mint kettő, és x kisebb mint 4? vagy ezt, hogy kell értelmezni?

2023. márc. 20. 17:56
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Van egy ilyen feladat,hogy 3<x itt a haromnal nagyobb szamokat keri?
2023. márc. 20. 18:20
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy papírra leraksz két golyót/gyufaszálat, utána írsz egy < jelet. Utána kihagysz egy kis helyet, leírsz egy < jelet, és utána leraksz 4 golyót/gyufaszálat. Elmagyarázod, hogy a < jeltől balra kevesebb golyó/gyufaszál van mint tőle jobbra. Megkérdezed, hogy akkor középre hány golyót/gyufaszálat kell tenni.
2023. márc. 20. 18:21
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
#11 Igen, de abból jó sok van.
2023. márc. 20. 18:22
 14/24 A kérdező kommentje:

Egy szamjegyet tanulnak, 9ig :/

Van most egy ilyen hogy

7+2 > x > 6-1

9>x>5

Itt mi a megoldas?

2023. márc. 20. 18:25
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy magyaráztam el, hogy a kacsa egy olyan állat, amelyik mindig enne, tehát a szája is mindig a több felé van nyitva. Ha a kacsa szája az x felé van nyitva a másik oldalon pedig mondjuk kettő van akkor garantáltan kettőnél több van ott.

A számfogalma kialakult a gyereknek ugye? Tudja, hogy két szám közül melyik több/kevesebb?

2023. márc. 20. 18:27
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
14: 6,7,8
2023. márc. 20. 18:28
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

#15, mi is úgy tanultuk annak idején :)

Kérdező; azért az elsős matek nem agysebészet, nem egészen értem, hogy mit nem értesz rajta...

2023. márc. 20. 18:35
 18/24 A kérdező kommentje:
na köszönöm, szerintem kezdi érteni, írtam neki 1 oldalnyi feladatot, mindegyiket hibátlanra megírta, meg is könnyeztem <3 köszönöm a segítséget
2023. márc. 20. 18:43
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg oktatóvideót és leírást találsz a neten, ha beírod, hogy relációs jel magyarázata, használata, stb... Ha te megértetted, akkor már könnyebb elmagyarázni. De amúgy, nem értem, én is hülye voltam matekból, de a relációs jel a legkönnyebb az egész matekban, már az első oldalon megválaszolták a "trükkjét". Ha még mindig ennyire nem érted a relációs jeleket, akkor lehet érdemes lenne magántanárra beruházni, mert ennél csak nehezebb dolgok jönnek.
2023. márc. 20. 18:49
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönö, hát sajnos nagyon elszoktam a matektól, kb semmire nem emlékszem, és egyedül nevelem a lányomat :( így más segítségem nincs, tanárra meg pénz nincs :/
2023. márc. 20. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!