Van egy Hő- és áramlástan feladatom aminek az egyik részét nem értem, hogy hogy jön ki. Hogyan számolhatom ezt ki?
Adott egy derékszögű négyszög keresztmetszetű csatorna, melynek szelvény-szélessége 8 m szelvény-mélysége 3,5 m. A csatorna mentén a lejtés minimális értéke 0,44 %, a hidraulikai tényező értéke pedig 0,41. A gravitációs gyorsulás 10 m/s^2. A víz sűrűsége egy kg/ köbdeciméter. A csatornába másodpercenként___[köbdeciméter]vizet lehet bocsátani, hogy a csatorna még ne öntsön ki. Mennyi lesz a maximális térfogatáram mellett a víz sebessége a legkisebb meredekségű szakaszon?___ [m/s]A csatorna tisztításával elérhető, hogy a hidraulikai tényező 31 %-kal csökkenjen. Hány százalékkal növelhető a tisztító csatornába engedhető vízmennyiség másodpercenként?
Itt az utolsó rész az amit nem tudom hogyan kellene kiszámolni. A végeredményt tudom (20.3853%) de sehogyan nem jött ki.
A gravitációs gyorsulás a lényes! 10ms-elkell számolnunk! Az általános gravitációs állandó 21, ezt megszorzod a 10-el, illetve a meredekség állandó 2,9%/m. Ha a térfogatáramra vagy kíváncsi, akkor
(10*2,9/100)/3,5
A csatornába engedhető vízmennyiség zázalékos értéke 20,38 lesz, a lényeg, hogy a 3,5 méterből kell visszaosztani (mentiméterben 350) a meredekség állandóval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!