Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi az értelme a mondatelemzésnek?

Mi az értelme a mondatelemzésnek?

Figyelt kérdés
Mi értelme van egy mondatot elemezni? Csak azt ne mondjátok, hogy helyesebben fog beszélni a gyerek. Szerintem az ilyesmiket ki kéne vegyék a tantervből. Annyi sok szép más dolog van amire megtaníthatnák a gyerkőcöket.
2010. szept. 30. 20:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én is teljesen így vagyok...4 nyelvet tudok a magyarral együtt de még sosem volt szükségem mondatelemzésre.
2010. okt. 2. 23:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

(Az volnék, aki komolyan vette a kérdésedet)

No igen, vannak így ezzel.

Ezt nevezik ösztönös nyelvérzéknek, és elég ritka adottság. Nekem pl nincs, így elég hasznos volt némi segítség.De az is tény, hogy bár én is elgagyogok angolul és eszperantoul, valamint tanítottak latinra, oroszra és németre, úgy gondolom, hogy egyiket sem tudom tisztességesen. (Itt nem arra gondolok, hogy a londoni piacon kézzel - lábbal, nagybükkfával elmagyarázod az árusnak, hogy abból a zöld izéből kérek kettő kilogrammot, vagy a pizza 3 és fél font, mert az szerintem nem nyelvtudás, hanem arra, hogy képes vagy úgy udvarolni egy nőnek az adott nyelven, hogy az értse, mit is mondasz, vagy a munkásaidnak el tudod magyarázni az aznapi feladatot. No, persze ez is egy vélemény, és nem kell komolyan venni, mi is a nyelvtudás.)

A tolerancia miatt kell ezt így csinálni, mert nem lehet mindenki nyelvzseni. A 90% fölötti hasznosságomat a matekfeladatok megoldásával szereztem, és nem értem sokszor, hogyhogy nem látják ránézésre a megoldás kulcsát. Nekem ehhez van ösztönöm és kész. (Pedig magyar - töri és társadalomismeretszakos vagyok)

Viszont az vitán felüli - szerintem - hogy nem mindegy, milyen módszerrel tanítják a mondatelemzést. Nálam hetedikben senki sem rosszabb közepesnél nyelvtanból (kivéve a krónikus iskolakerülőket), igaz mi a bajnokok ligájától kezdve a tinisztárok életén át a szerelmeslevélen és a viccköteten keresztül mindent leelemzünk. És csak egy szál füzet meg toll kell, más nem nagyon. Irtó sokat röhögünk. Ennyi lenne.

2010. okt. 3. 12:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos nyelveknél nagyon fontos (például latin),már most szükségem van rá,hogy le tudjak írni egy értelmes latin mondatot.
2010. okt. 3. 17:55
 14/14 anonim ***** válasza:

17:55-ös

Pedig még csak egy hónapja tanulom.

2010. okt. 3. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!