Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek mértan szerkesztés,...

Matek mértan szerkesztés, hibás a követelmény?

Figyelt kérdés

Van két feladat, amit nem értek, nekem úgy tűnik mintha hibás lenne, nem tudom őket így megszerkeszteni, megnézné valaki?

a.) EFGH paralelogrammában EF merőleges FH-ra, és a HFG szög= 3*HFE, EF=12 cm, hogy kellene ezt megszerkeszteni?

b.) MNPQ téglalap átlói az O pontban metszik egymást ONPszög=30 fok(nem 45 fok kellene legyen?) MP=20

MN szakasz hossza mennyi?

Próbáltam megszerkeszteni de nem megy, segítene valaki?

2022. dec. 4. 13:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Az a) biztosan rossz, mivel a HFE szög 90°-os, ennek háromszorosa meg 270° lenne, ami nem lehet. Valószínűleg a 3-as szorzót a másik oldalra szánták, akkor már megoldható a szerkesztés.

A b) feladat teljesen jó. A téglalap átlói NEM felezik a belső szöget (csak négyzet esetén igaz ez).

2022. dec. 4. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!