Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Bólyai Farkas 27 évvel volt...

Bólyai Farkas 27 évvel volt idősebb fiánál, Jánosnál. Hány éves volt Bolyai János amikor édesapja x éves volt? 27+x? Jó lenne így?

Figyelt kérdés
2022. okt. 14. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Erről te is meg tudsz bizonyosodni; ha x=1, akkor Farkas 1, János 28 éves volt, a képleted alapján.
2022. okt. 14. 21:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2022. okt. 14. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Azért én félve megkérdezem: ugye akkor a fentiek alapján sikerült megtalálni a helyes választ?
2022. okt. 14. 21:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Janos a fiatalabb, nem? X-27 volt.
2022. okt. 14. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Baszki, az egyest hogy tudjátok kihozni 90%-ra? János (a fiú) idősebb a faternál?
2022. okt. 14. 22:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5. Légyszi olvasd el még egyszer, az első válaszoló nem azt írta, hogy a kérdező megoldása jó, épp ellenkezőleg. Viszont nem rágta szájba, mert azt szeretné, ha a kérdező is össze tudná rakni (az már kiderült, hogy neked nem sikerült).
2022. okt. 14. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:

6, igen, jogos, a 3. ezt erősíti. Én azért hozzátettem volna, hogy János, "a fia", ekkor 28 volt, vagy hogy gondold át még egyszer.

Itt sztem kellett volna még egy mankó, ha válaki elindult egy totál fals úton.

2022. okt. 14. 23:22
 8/8 krwkco ***** válasza:

"Bólyai Farkas 27 évvel volt idősebb fiánál, Jánosnál. Hány éves volt Bolyai János amikor édesapja x éves volt? 27+x? Jó lenne így?"

Hogyan lehet eljutni a helyes képletig:

Bólyai Farkas 27 évvel volt idősebb fiánál, Jánosnál: vagyis János 27 évvel fiatalabb volt Farkasnál az apjánál.

Amikor valaki x éves, akkor a nála 27 évvel fiatalabb ember ... éves.

2022. okt. 15. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!