Fegyverkereskedelem etikus?

Figyelt kérdés
A fegyvernepper c film kapcsán erre a kérdésre kellene 8-10 mondatot írnom etika házi feladatra. Megnéztem a filmet, tényleg ütős de nem tudok megfogalmazni valahogy ennyit. Sztem persze nem etikus hogy a nagyhatalmak fegyvereket adnak el pl kissebb miliciáknak és ez ártatlanok halálát okozza. De mi a fenét írjak még? Ez az egy mondat kevés. Tudtok segíteni? Nem jön az ihlet😐

2022. márc. 27. 08:44
 1/6 krwkco ***** válasza:
90%

Hadoválással kell kitölteni az űrt:

- már az ősember is használt fegyvereket, miket, hogyan, mire

- az újkori párbajokban a pisztoly kiegyenlítette a fizikai erőkülönbségeket. A gyengébbnek is volt esélye nyerni.

- az USA-ban a fegyvertartás indoklása, hogy a polgároknak is legyen esélyük a hatalommal szemben

- mi lenne, Ukrajna a mostani háborúban nem kapna rövid hatósugarú védekező fegyvereket

És ezután jöhetnének a negatívumok.

2022. márc. 27. 09:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Hu köszönöm szépen. Sokat segítettél.
2022. márc. 27. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Pár gondolat, amiből még kiindulhatsz:

A fegyverek legyártása rengeteg embernek ad munkaerőt.

A fegyvereket védelemre is lehet használni, ergo egy védekező országnak se adjunk el fegyvereket?

Fegyvert vásárolni etikus?

Ha fegyvert használni etikátlan, akkor a fegyverbirtoklás automatikusan etikátlan? Vagy csak akkor, ha használjuk is?

A fegyver öl, vagy az ember?

2022. márc. 27. 12:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Szupi köszi neked is!
2022. márc. 27. 15:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
2022. márc. 28. 23:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi aranyosak vagytok! Megírtam :)
2022. márc. 30. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!