Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segítség nem értem a házit?

Segítség nem értem a házit?

Figyelt kérdés

1.)Számítsd ki a 2,5 cm sugarú, és 12 cm magas forgáshenger felszínét és térfogatát!

2.)Számítsd ki a 1m hosszú vascső tömegét, ha keresztmetszetének külső sugara 2cm belső sugara pedig 1,5cm (1cmköbön3 Vas tömege 7,8g)

3.)Számítsátok ki a gyűrűskúthoz szükséges beton tömegét ha sűrűsége Ró=2,8kg/dm a köbön3 küldő átmérője D=170

d=150

2022. jan. 27. 15:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Henger felszíne, térfogata benne van a függvénytáblázatban, ha már a guglit nem tudod használni.

A tömegeknél pedig a kiszámolt térfogatokat (gyűrű! Nagy henger mínusz kis henger) megszorzod a sűrűséggel.

2022. jan. 27. 16:14
 2/2 anonim ***** válasza:

A felszín az mindig a testet határoló síkidomok területének összege. Képzeld el, rajzold le, hogy milyen síkidomokból áll egy henger! Mintha papírból kivágnád és összeragasztanád a részeket, hogy egy hengert kapj. Na, ezeknek a területét kell kiszámolnod és összeadnod.

A sűrűséges feladatokra pedig én is azt tudom mondani, mint az 1. válaszoló, hogy sűrűség=tömeg/térfogat.

Mindkét test egy-egy üreges cső, ahol úgy kapsz térfogatot, hogy a nagy henger térfogatából kivonod a kis henger térfogatát (nyilván fordítva nincs is értelme, mert negatív számot kapsz). Monjduk a gyűrűskútnak kéne még a hossza is, hogy milyen magas a henger...

2022. jan. 27. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!