Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit kell tudni az ősbaktériumo...

Mit kell tudni az ősbaktériumokról?

Figyelt kérdés
Következő orán ebből írok dolgozatot. Bárki bármit tud nagyon megköszönném ha leírná
2021. okt. 9. 12:06
1 2
 11/12 sadam87 ***** válasza:

"Amugy nem baj ha állítasz valamit,csak máskor probáld alátámasztani mert igy csak gyerekded rizsa marad."

Nem tudom, feltűnt-e, hogy én voltam az, aki hivatkozásokat linkelt az állításai alátámasztására. :D

"Másodrészt TÉNY hogy a zöldszemes ostoros őse ami nagyságrendileg ugyanígy nézett ki mint ma, a legősibb beazonositható, fotoszintetizáló,eukarióta fajnak tartják."

Azt nem tudom, hogy nézett ki. Mondjuk más sem nagyon, mivel elég kevés korai eukarióta fosszília van. De hogy ne mond, hogy nem próbálom meg alátámasztani az állításomat (jó, tudom, az hogy alátámasztom, nem zavar meg ebben...):

[link]

Első mondat:

"Although it is widely accepted that the chrloroplasts in photosynthetic eukaryotes can be traced back to a single cyanobacterial ancestor, the nature of that ancestor remains debated."

Illetve későbbről:

"The earliest widely accepted fossil evidence of photosynthetic eukaryotes is Bangiomorpha, a red alga deposited ∼1.1 billion y ago (Bya) (12). However, recent reports of multicellular photosynthetic eukaryotes at ∼1.6 Bya provide evidence for an earlier establishment of photosynthesis within the eukaryotes (13)."

Nekem ez eléggé vörösmoszatnak tűnik, nem Euglenának. :o

(Ha véletlenül nem sikerülne el jutni odáig, hogy meg is nézd: a 13. hivatkozásban is vörösmoszatról van szó.)

Mondjuk ha sikerült volna megnyitni a 9. válaszban linkelt képet, abból rögtön gyanús lehetett volna, hogy az Egulenák nem lehetnek az fotoszintetizáló eukarióta őse...

"Ezt az "ősi zöldmoszat sejtet" inkább nem is kommentálnám..."

Bölcs döntés annak fényében, hogy egyetlen olyan állításod sem volt itt, ami tudományos szempontból megállta volna a helyét.

2021. okt. 10. 13:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Még az egyes hozzászóló vagyok.

Én azóta nem szóltam ehhez hozzá.

Láttam, hogy említettétek, hogy mennyire szerepel ez a középiskolai követelményrendszerben.

Én faktos voltam bioszból és csak nekünk, emelteseknek említették meg ezt az Archeabaktériumot. De ennél többre nem emlékszem, tényleg csak egy nagyon kevés szó esett róla ott is és csak ennyi amennyit ott leírtam.

Ami nekünk utána lényegesek voltak, azok a zöld algák, hisz a mai szervezett, zöld növényeknek az volt az őse és valahogy így épültek felfelé először tán mohák, moszatok, harasztok, utána nyitvatermő, zárvatermő meg a franc tudja. Tehát a zöld algáknak az őse volt az Archea, a mai növényeknek pedig a zöld alga. Nekünk így tanították.

Utána olyan területen tanultam tovább, hogy ilyenekkel nem kellett foglalkozni, így csak ennyi maradt meg.

2021. okt. 10. 16:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!