Egy ilyen kapcsolásnál az ellenállásokra eső feszültséget és áramerősségeket hogyan kell kiszámolni ha az ellenállások értékei és az alapfesztültség meg van adva?
megpróbálom lerajzolni... ha nem látható akkor kitalálok valamit
_R1_ _R3_
I I I
U R2 R4
I I I
--R5---R6--
az - _ és I karakterek a vezeték a több értelemszerű... r1 r2 r3 és r2 r5 r6 között ugye csomópontok vannak... feszültség legyen 10v az ellenállások értékeit rátok bízom nekem csak a számolás menete lenne a fontos
Hol akadtál el? Értem én, hogy házi feladat. De azért egy pár percig gondolkodhatnál... Egyszerűen hányingerem van azoktól akik ezt a fórumot használják arra, hogy lusták a házira és itt oldatják meg.
Keress benne sorosan és párhuzamosan kapcsolt ellenállásokat.
Soros kapcsolásnál az eredő ellenállást tanultátok nézd meg az ide vonatkozó képletet (nem bonyolult). Ugyanez igaz a párhuzamos kapcsolásra (bár ennek a képlete picit bonyolultabb mert osztani is kell benne).
"vajon az áramerősség ugyanakkor R1-nél mint R6-nál?"
Csak erre válaszolnék, mert nem gondoltam át, amit az előző kommentelők írtak.
A rajzot megnéztem és ennek alapján az áramerősség ugyanakkora R1-nél mint R6-nál. Az R6-ból a telep felé folyó áram minden komplikáció nélkül átmegy R1-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!