Matekosok segítségre van szuksegem?
Halas lennek, kerestem, csinaltam nem tudom
Egy cövek közepe 2,7 m hosszú, 22 cm vastag henger. A henger egyik végéhez egy félgömb, a másik végéhez egy 70 ° nyílásszögũ kúp csatlakozik. Hány% a térfogat veszteség, ha egy olyan fatörzsből esztergálták, ami épp megfelelő hosszúságú, és 27 cm átmérőjű volt?
Ki kell számolni a teljes hosszúságú, egész fatörzs térfogatát.
Utána a már faragott verziót felbontod egy kúpra, egy hengerre meg egy félgömbre. Ezeknek is kiszámolod a térfogatát és összeadod.
Aztán meg kell nézni mennyi volt a csökkenés. Ezt elosztod a kezdeti térfogattal, és megkapod hány százalékos volt a csökkenés.
A szükséges képleteket megtalálod a négyjegyű függvénytáblázatban.
Többször ne írd ki, kérlek!
Elsonek koszonom
1x irtam ki, de neked nem tok mindegy? Te se tudod megoldani, akkor mit háborogsz?
Meg tudom oldani, mert én írtam mind a két kommentet. :D
Nem háborgok, hanem kérdeztem.
Amúgy elnézést kérek, lehet csak én értettem félre a dolgot. Ezt a kérdést már többször is láttam az oldalon. Előfordulhat, hogy ugyan abból a feladatgyűjteményből dolgozott az a kérdező is, esetleg egy osztálytársad volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!