Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan juttatható el egy...

Hogyan juttatható el egy üzenetet az idős korosztálynak?

Figyelt kérdés
Sziasztok kaptam egy iskolai feladatot, írjam le, hogy én hogyan csinálnám ezt: egy üzenet (pl: termék/esemény reklámozása, vagy bármilyen információ eljuttatása... ez most lényegtelen) eljuttatása az idős, nyugdíjas korosztályhoz a környékemen. Erre kérnek két lehetőséget: leghatékonyabb módszer, illetve egy olyan módszer, ami által a fiatalabb rétegekhez minimálisan jut el az üzenet, az idősebbekhez viszont eljut... Leghatékonyabbra az lenne az ötletem, hogy a megyei napilapban hirdetés feladása, mert azt általában olvassák az öregek... Az viszont nem tudom, hogy milyen olyan módszer van, ahol a fiatalabbak kimaradnak... Valakinek ötlet?
2021. ápr. 10. 11:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Nem tudom, egyeseknek semmi reális elképzelése sincs a 60+ emberekröl?

A többség NEM NÉZ falu-TV-t vagy közszolgálati TV-t, nem gyóygserztárakban, rendelökben tölti az életét, a telefonos megkeresés az, amt a többség azonnal elutasít.

Ez a koroszály tipikusan az, akiket a facebookon lehet a legkönnyebben elérni!

2021. ápr. 10. 11:40
 12/23 anonim ***** válasza:
83%
11 De hogy éred el őket a fb-on úgy, hogy csak ők lássák és a fiatalok ne?
2021. ápr. 10. 11:41
 13/23 anonim ***** válasza:
55%
Szorolapozas. A fiatalok 90%-a kidobja olvasás nélkül, az idősek elolvassák.
2021. ápr. 10. 11:44
 14/23 anonim ***** válasza:
81%

11!

A 60+ többsége törzsvendég a gyógyszertárban és a háziorvosnál.

2021. ápr. 10. 11:45
 15/23 anonim ***** válasza:
61%

ÚGY sehogy!

De úgy eleve értelmetlen is az egész, mert olyan nincs, hogy "idösebb korosztály", mármint ami csak öket érdekelné, illetve ami mindenkit, aki ebbe tartozna, érdekel.

Másrészt az összes 60+-os ismerösöm a szórólapokat kapásból kidobja, nem olvassa, a telefonos hívásokat zaklatásnak veszi és ha valaki elkezd "marketinget" mondogatni, kapásból leteszi, a TV-ben esetleg filmeket néz, reklámokat nem (mellesleg ott is más korosztály is láthatná), illetve a többséget kifejezetten zavarja, "öregnek" nevezik és így próbálják elérni öket!

2021. ápr. 10. 11:47
 16/23 anonim ***** válasza:
77%
15 De ez a feladat, ezt kell megoldani.
2021. ápr. 10. 11:49
 17/23 anonim ***** válasza:
83%
Facebookon be lehet állítani a célkorosztályt a hirdetéseknél. Még nemet és érdeklődési kört is. Nagyon komolyan profilozza a fb a felhasználókat.
2021. ápr. 10. 11:52
 18/23 anonim ***** válasza:
39%

A feladat eleve lehetetlen, mert nincs olyan hely, ahol csak az idősek fordulnak meg, nem feltétlenül élnek egyedül, és nincs olyan termék, amit csak ők használnak.

Mondjuk ha műfogsorrögzítő csomagolásán hirdetsz, akkor esélyes, hogy leginkább a célcsoport találkozik vele. De nem mindenki, és nem csak ők.

2021. ápr. 10. 11:55
 19/23 anonim ***** válasza:
30%
17 Ez igaz, viszont aki nem jeleníti meg a születési évét, vagy valótlan évszámot állít be, akkor mi van? Mármint nem kötözködésből kérdem. Csak emiatt úgy gondoltam, hogy elvetném ezt a fb hirdetés ötletet.
2021. ápr. 10. 11:55
 20/23 anonim ***** válasza:
39%

A napilapos módszer inkább a második kérdésre megoldás, minimálisan jut el a fiatalokhoz, mert az ilyen újságokat inkább az idősebbek olvassák. Azaz itt nem lövöd be, hogy nekik szánod, de úgyis ők veszik meg a lapot többen.

A leghatékonyabb módszer a célirányos megkeresés, most lényegében mindegy, hogy ez telefon, mail, bedobált szórólap vagy fész (ha már utóbbi mellett kardoskodott az egyik válaszoló), a lényeg, hogy előzetes felmérést igényel és célirányos a megkeresés, vagyis ezeknék a módszereknél biztosan tudod, hogy a kinézett célcsoportot szólítod meg.

A telefon továbbra is a leghatékonyabb szerintem a fentiekből, mert az személyes kontakt, szemben a hirdetéssel.

2021. ápr. 10. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!