Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hídmérleggel történő mérésnél...

Hídmérleggel történő mérésnél van szerepe annak, hogy a tehergépkocsi ponyvàjàn kb 20 cm hóréteg van?

Figyelt kérdés

Tehát adott egy teherautó, ponyvàjàt 20 cm hóréteg borítja, ez megváltoztatja a mérés eredményét? Mit kell csinálni, ha igen? Felszólítom a sofőrt, hogy távolítsa el a hóréteget?

(Én portaszolgàlatot ellátó személy vagyok, aki a mérést is végzi egyben).

2021. márc. 15. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Figyelmezteted a sofőrt, hogy több lesz, ennyit azért tegyél meg. Utána ha őt nem érdekli téged se érdekeljen.
2021. márc. 15. 17:30
 2/3 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__2..

Ha ezt vesszük alapul, és mondjuk 10 m^2-es a teherautó teteje, akkor akár 300 kg plusz is lehet. Egy 10 tonnás teherautó esetén ez 3%, ami nem olyan sok.

Azonban ha jól tudom, akkor a KRESZ szerint hóréteggel a tetején részt sem vehet a közlekedésben, szóval ez egy érdekes kérdés.

2021. márc. 15. 17:57
 3/3 anonim ***** válasza:
#2: A hó az csak egy dolog, de egy útkanyarulatban lakok, akárhányszor csattannak szét az akár 10kg-s jegek a ponyvás kocsik tetejéről. Csoda, hogy még nem öltek meg senkit.
2021. márc. 15. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!