Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szép napot mindenkinek! Egy...

Szép napot mindenkinek! Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái A(-1;1), B(7;1), C(0;8). Milyen arányban metszi az A csúcsból induló magasságot a C csúcsról induló súlyvonal?

Figyelt kérdés
Sajnos a neten sehol nem találtam ezt a feladatot,hogy le tudjam ellenőrizni, jól csináltam-e.

2021. febr. 17. 15:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Ajánlom figyelmedbe, hasonló feldatok ellenőrzéséhez:

[link]

(Ha esetleg nem vált át magyarra, akkor át lehet állítani magyarra).

Ha megmondod az eredményt, meg tudjuk mondani, hogy jó lett-e az eredményed.

2021. febr. 17. 16:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,bár elég analfabétának érzem magam ehhez a programhoz,a suliban eddig csak a függvényeknél használatuk. Valójában a metszéspontnál elakadtam, az jött ki,hogy M(0;8) 🙄🤦
2021. febr. 17. 16:31
 3/9 anonim ***** válasza:

A súlyvonal és a súlypont metszéspontja (1,8 ; 3,8), ez egy pontos érték, nem kerekített.

A magasságvonal a BC oldalt a (3;5) pontban metszi.

Tehát a három pont sorrendben, ami a végeredményhez kell:

A(-1;1)

súlyvonal és magasság metszéspontja: (1,8 ; 3,8)

magasság és BC oldal metszéspontja: (3,5)

Itt az első kettő, majd a második kettő távolságát kell kiszámolnod, és azok hányadosa lesz a keresett arány.

2021. febr. 17. 16:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm! :))))))))))
2021. febr. 17. 17:22
 5/9 anonim ***** válasza:
2021. febr. 17. 18:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!😊
2021. febr. 17. 19:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos ismét lenne egy hülye kérdésem...,miből kaptam meg az ma-t? Mármint gondolom az A-nak a koordinátái meg,hogy a -2-nél metszi. De,hanem ábrázolom,hogy tudom kiszámolni?
2021. febr. 18. 09:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Kiszámolni úgy tudod, hogy felírod a BC oldal egyenes egyenletét, aztán a BC oldalra merőleges, A-n átmenő egyenes egyenletét, majd ennek a két egyenesnek a metszéspontját kell kiszámolnod, ami általában úgy megy, hogy a két egyenes egyenletetét egyenletrendszerbe foglalod, és azt megoldod a korábban tanultak szerint. Az x-re kapott érték a metszéspont első, az y-ra kapott érték a metszéspont második koordinátája lesz.
2021. febr. 18. 10:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!😌
2021. febr. 18. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!