Elektrotechnika házifeladatomhoz szeretnék tőletek segítséget kérni, mi lehet a megoldás? Valamiért a tanár mindig visszadobja és nem értem.
"Ha gondolod csatolom az egyetemi jegyzetet is forrásként"
"A kérdező megkapja."
Ez már csak a horogra szúrt kukac tekergése. :D
"De nekem nem kötelességem bizonyítékokat szolgáltatni"
Nem. Valóban nem. De akkor minek válaszolsz egy kérdés alá, ha érdemi válasszal nem szolgálsz? Nem is értem.
"De akkor minek válaszolsz egy kérdés alá, ha érdemi válasszal nem szolgálsz? Nem is értem."
Nálunk a szomszéd kutyája is értene annyit, hogy kérdeztem valami a kérdés feltevőjétől, és míg a válaszra vártam, te szolgáltál egy félrevezető megoldással, amire én azt írtam, hogy az nem jó. Ez már egy pozitív hozzájárulás, mivel te még csak rosszat írtál.
#4: „És az az S. Annak a mértékegységbe a VA. :). Teljesen mindegy, hogy torzulási teljesítménynek vagy látszólagos teljesítménynek hívod... :).”
Egyáltalán nem mindegy, a látszólagos és torzulási teljesítmény két alapvetően eltérő fogalom.
#5: „Annyi, hogy a 10V az ugye effektív. Meg kell szorozni gyök kettővel a feszültség csúcsérték megkapásához”
A feladatban négyszögjelről van szó, négyszögjel esetén a csúcsérték nem négyzetgyök 2-szöröse az effektív értéknek.
A torzulási teljesítmény: Pt=√(S²–P²–Q²)
Ebből kifejezve a látszólagos teljesítményt: S=√(Pt²+P²+Q²)=√(33,17²+20²+10²)=40 VA
Az áram effektív értéke: Ieff=S/Ueff=40/10=4 A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!