Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Elektrotechnika házifeladatomh...

Elektrotechnika házifeladatomhoz szeretnék tőletek segítséget kérni, mi lehet a megoldás? Valamiért a tanár mindig visszadobja és nem értem.

Figyelt kérdés
Egy 10V effektív értékű négyszög jellel táplált áramkör hatásos teljesítménye 20W, meddő teljesítménye 10VAr, torzulási teljesítménye 33,17VA. Számítsa ki az áram effektív értékét!

2020. dec. 25. 20:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hát mivel eddig semmi értelmeset nem mondtál. Bocsi, de úgy kell számolni. Ha gondolod csatolom az egyetemi jegyzetet is forrásként. Na mindegy.
2020. dec. 26. 12:22
 12/20 anonim ***** válasza:
Csatoljad, erre várunk!
2020. dec. 26. 12:24
 13/20 anonim ***** válasza:
A kérdező megkapja. :) A Te megoldásod meg szívesen várom.
2020. dec. 26. 12:30
 14/20 anonim ***** válasza:

"Ha gondolod csatolom az egyetemi jegyzetet is forrásként"

"A kérdező megkapja."

Ez már csak a horogra szúrt kukac tekergése. :D

2020. dec. 26. 12:43
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát mivel eddig semmi érdemlegeset nem tettél hozzá, illetve csak kötözködsz, másrészt nem téged érint a válasz megkapása, ezért teljesen jogos, hogyha a kérdező megkapja, és Te nem. :)
2020. dec. 26. 12:46
 16/20 anonim ***** válasza:
Dehogy kötözködök. Egy tényt szögeztem le, miszerint marhaságot írtál. De nekem nem kötelességem bizonyítékokat szolgáltatni, bár mellettem áll a nagyok közül Dr. Fodor György, Dr. Karsai Károly, Dr. Liska József, Dr. Retter Gyula... Te viszont... :D
2020. dec. 26. 13:05
 17/20 anonim ***** válasza:
Akkor le is írhatnátok a megoldást, ha ennyi doktor van melletted. ;)
2020. dec. 26. 13:07
 18/20 anonim ***** válasza:

"De nekem nem kötelességem bizonyítékokat szolgáltatni"

Nem. Valóban nem. De akkor minek válaszolsz egy kérdés alá, ha érdemi válasszal nem szolgálsz? Nem is értem.

2020. dec. 26. 13:07
 19/20 anonim ***** válasza:

"De akkor minek válaszolsz egy kérdés alá, ha érdemi válasszal nem szolgálsz? Nem is értem."

Nálunk a szomszéd kutyája is értene annyit, hogy kérdeztem valami a kérdés feltevőjétől, és míg a válaszra vártam, te szolgáltál egy félrevezető megoldással, amire én azt írtam, hogy az nem jó. Ez már egy pozitív hozzájárulás, mivel te még csak rosszat írtál.

2020. dec. 26. 14:58
 20/20 anonim ***** válasza:
68%

#4: „És az az S. Annak a mértékegységbe a VA. :). Teljesen mindegy, hogy torzulási teljesítménynek vagy látszólagos teljesítménynek hívod... :).”

Egyáltalán nem mindegy, a látszólagos és torzulási teljesítmény két alapvetően eltérő fogalom.

#5: „Annyi, hogy a 10V az ugye effektív. Meg kell szorozni gyök kettővel a feszültség csúcsérték megkapásához”

A feladatban négyszögjelről van szó, négyszögjel esetén a csúcsérték nem négyzetgyök 2-szöröse az effektív értéknek.

A torzulási teljesítmény: Pt=√(S²–P²–Q²)

Ebből kifejezve a látszólagos teljesítményt: S=√(Pt²+P²+Q²)=√(33,17²+20²+10²)=40 VA

Az áram effektív értéke: Ieff=S/Ueff=40/10=4 A

2020. dec. 27. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!