Milyen címszó alatt találok neten ilyen feladat megoldásokat? Minek hívják ezeket pontosan és hogy kell megoldani egy ilyet?
Ezt kellene megoldani:
6c-2a
a+6bc
Amennyiben az a=4
b=-1,2
c=5 hatod
Elméletileg az algebrát tanuljuk, néztem Mateksofton, de egyik címszó sem illik rá.Mi a fene ez? Összevonás? Hatványozás? Számok normál alakja, stb??
Pontosan ilyen jellegű feladatokat sehol sem találok. Hogy kell egy ilyennek egyáltalán neki kezdeni?
Ez egyszerű behelyettesítés, nincs rá matek szakszó. Ha egyenlet megoldás után csinálod, akkor ellenőrzés.
Pl.
6c-2a mennyi, ha c=5/6 és a=4
Tehát a c helyére beírod az 5/6-ot,az a helyére a 4-et.
6*(5/6)-2*4
5-8
-3
Gondolom most kezded tanulni az algebrát. Az elején kell megérteni és akkor nem lesz gond.
A betű az mindig valami ismeretlen dolog, az előtte lévő szám pedig az együttható, tehát annyi van az ismeretlenből.
A mindennapi életben is használjuk, de észre sem vesszük, hogy az is algebra.
Pl veszel 2 doboz tojást, attól tudod, hogy 20 darab tojás.
Tehát 2d(oboz) d=10 db tojás. Ugyanezt számolod ki.
"miből láttad, hogy ez szorzás lesz?"
Ha nem látsz műveleti jelet, akkor az szorzás lesz, azt gyakran el szokták hagyni, ha nem okoz félreértést.
2a = 2 * a
6bc = 6 * b * c
Ja, hát nálam az okoz félreértést, ha nincs ott a szükséges műveleti jel.
Ugyhogy az utolso feladatot ezek szerint elcesztem, mert az ab-t én összeadtam és nem szoroztam.
Hú kegyetlenül felidegel az egész...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!