Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matekból kéne segítség mert...

Matekból kéne segítség mert nem értem ezt az új anyagot. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Töltsd ki a táblázat hiányzó részeit! (A:Számtani közép,G:Mértani közép.)

a, 100 b, 15 c, d, e, 12

b, 125. 20. 14. 208

A. 8. 168

G. 15

2020. dec. 8. 00:56
 1/4 anonim ***** válasza:
98%
Inkább fényképezd le.
2020. dec. 8. 01:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Majd a többiek kijavítják, ha nem jó; de én úgy emlékszem, hogy a mértani közép az, hogy minden elemet felsorolva egymás mellé, és akkor az a legközepén lévő a sornak. (Ez lehet,hogy nem jó, de nézz utána, akár keress rá az interneten)

A számtani közép pedig az átlag; tehát pl amikor a jegyeid átlagát is számolod, hogy hanyasra állsz; Összeadod az összes számnak az értékét, és utána elosztod annyival, ahány darab számot összeadtál.

pl 2,3,4,5,3,4,2

És akkor mondjuk

ezeket összeadjuk, és akkor 23 ami kijött belőle, és utána elosztod annyival, amennyit felsoroltál; tehát itt pl 7 darab van, akkor héttel osztod a huszon hármat, és akkor kijön, hogy 3,28 az átlaga, tehát valószínűleg 3-ast fog kapni.

Tehát ha számtani közép (átlag) kell, akkor összeadod mind, aminek az átlagát akarod; és elosztod annyival, amennyit összeadtál.

2020. dec. 8. 01:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
*Jaah, értem. Visszafelé kell, hogy kikövetkezteted az átlagból, hogy mi lehetett a másik szám. Hát nézd meg, hogy hány elemet adtál össze; azzal szorozd fel az A-t, vagy a G-t, amelyik kapcsán éppen ki akarod egészíteni; tehát ahány darabnak az átlaga lett a G például, annyival szorozd fel a G-t, és akkor add össze a többi elemet, és vond ki a G-ből.
2020. dec. 8. 01:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
*téves,nem a G-ből vond ki, hanem a felszorzott számból; és akkor megtudod, hogy még mit adtál hozzá össze, hogy kijöjjön az a felszorzott szám. Remélem, jól írtam, ha valami nem jó, meg akkor kérem valaki egészítse/javítsa ki neki; és lehet,hogy tényleg jobb lenne képet linkelni, asszem kepkuldes-en szokták berakni. Rakhatsz bele fotót is, ha tudsz, vagy lerajzolhatod paintben, excelben a táblázatot. Ha valamit rosszul írtam, akkor bocsi, remélem, hogy jó és segít, amit írtam.
2020. dec. 8. 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!