Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene nekem felírni...

Valaki segítene nekem felírni ennek f(x)=cos(2pi-4x)+1 x0=0,2 feladatnak az érintőegyenes egyenletét?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem jön ki az eredmény, amelynek elvileg 2,27 nek kellene lennie.

Tudom, hogy az y=f'(x0)×(x-x0)+f(x) képletbe kell az eredményeket behelyettesíteni szóval nem azzal van a gond, hanem szerintem van valami speciális esete a koszinusz és szinusz függvényeknek, amit én nem tudok vagy esetleg a pínek van valami különleges esete? Én a pít 3,14nek vettem. A deriváltamra pedig f'(x)-sin(2pí-4x)×(-4) jött ki nekem. Kérem segítsen nekem valaki. Egyébként adtak másik példát is és annál is ugyan úgy nem jött ki az eredmémy és az is koszinuszos és pís volt. :/

2020. dec. 2. 08:53
 1/1 anonim ***** válasza:

A derivált jó, egyszerűbben: f'(x)=-4*sin(4x)

Az érintőegyenes egyenlete jó. Be kell helyettesíteni.

Itt ellenőrizheted:

[link]

2020. dec. 2. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!