Szorgalmi, fizika házifeladat (hatásfok). Esetleg valaki leírná a részletes megoldást?
nagyon megszeretném csinálni a fizika szorgalmi feladatot, viszont nehezen tudok hozzálátni.
a feladat:
egy szivattyú egy perc alatt 200 liter vizet emel ki 3 méter mélységből.
a szivattyúzás hatásfoka 40%.
mekkora teljesítményt vesz fel a szivattyú az elektromos hálózatból?
mennyi vizet emel ki ugyanezen szivattyú 5m mélységből egy óra alatt, ha feltesszük, hogy a szivattyúzás hatásfoka változatlan?
(g=10m/s²)
előre is köszönöm!!
amugy nem tudom, nekem is hányszor kellene még elmondanom, hogy magamtól akarok rájönni. utálom a magyarázatot, ha annyira nem fogom érteni, akkor tanárhoz megyek. megkérdeztem van-e valaki, aki meg tudná ezt csinálni nekem. nem volt. jó. akkor ráírtam barátnőmre, aki elküldte ÉS AZ AKKORI MEGOLDOTT FELADATOMAT összehasonlítottam azzal, amit ő küldött, így amikor láttam, hogy valamit elrontottam SAJÁT KÚTFŐBŐL kilogikáztam, hogy miért rontottam el, RÁJÖTTEM.
ha szerinted most kihasználtam bárkit is, vagy egy sz@r darab vagyok, mert egy k**va segítséget kértem egy h*lye fizika szorgalmi miatt, amiért még jegyet sem kapok, mint kiderült, hát hidd csak. xddd
annyit is érsz, ha csak kiosztani tudsz, hogy így meg úgy kellene csinálnom a dolgaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!