Vqn valami módszer,amivel fejleszthetem a matek tudásom?
Általanosban végig kitűnő matekos voltam 0 tanulással,mindig rájöttem a logikára és az összefüggésekre. Most Gimiben már annyira nem megy a matek,órán értem,hozzá tudok szólni,tudok válaszolni,de dolgozatoknál leblokkolok,illetve házi feladatoknál is.
(8.-ban beütöttem a fejem,durván még suliban,gondolkodtam,hogy nem-e ez lehet a baj,de szerintem semmi köze hozzá.)
A baj az lehet, hogy nem tanulod a matematikát.
A középiskolai matematika anyagot az különbözteti meg az általános iskolaitól, hogy tanulni kell.
Amit megértesz az órán, azt utána meg kell tanulni!
A mintapédák megoldását meg kell érteni! Ha szükséges, akkor segítséget kell kérni. Ezután a mintapéldák megoldását is meg kell tanulni.
Az önállóan megoldott feladatok megoldását a megoldás után meg kell tanulni!
Ha így teszel, akkor nem fogsz "leblokkolni".
Sokan mennek kitűnő eredménnyel általánosból középbe, aztán ott kiderül milyen buták. Általánosban sokszor a jegyek nem tükrözik a tudást.
Van egy olyan szint, amikor már nem elég a "kitűnő matekos voltam 0 tanulással".
A tehetségnek is van egy határa. Van sok tehetséges diák, de abban véreznek el, hogy lusták.
Itt eleve az a probléma, hogy az általánosból tolnak ki mindenkit, úgyhogy aki egy kicsit is többet tesz a beleszarásnál, az simán lehet 4 vagy 5. Aztán középsuliban, ahol én csak ahhoz tudok igazodni, hogy minek kellene "elvileg" adottnak lennie egy végzett nyolcadikosnál, esnek szépen pofira a delikvensek. Ők azok, akik "0 tanulással rájöttek a logikára", azaz valójában csak típusfeladatokat oldottak meg seggszámra.
Ismerem az érzést, én is átestem ezen. Elkezdtem rajta dolgozni, hónapokba tellett, de felküzdöttem magam a szükséges szintre.
"A baj az lehet, hogy nem tanulod a matematikát." 100%. Volt egy matematikus szobatársam, aki az első 2 félévben valamennyi tanulással bemákolta az összes vizsgát, ötös lett, de nem tanult meg mindent. Hozzászokott, hogy alig tanul, és a gyenge alapjai miatt a 3-4. félévben elvérzett, végül 2 évet csúszott 4 év alatt.
Döntsd el, hogy kell-e a jobb jegy és tudás! Ha kell, ülj le, és tanulj!
Pl : az okosdoboz nevü weboldalon nagyon jó gyakorlók vannak vagy a zanza tv nevü oldalt nézd meg .
Remélem tudtam segíteni. 😀😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!