Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan fejleszthető a probléma...

Attila.@21 kérdése:

Hogyan fejleszthető a probléma megoldó képesség abban az esetben, ha nem nincs probléma amit megoldjak?

Figyelt kérdés
Ez lehet, hogy hülyén hangzik, de az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám fejleszteni a probléma megoldó képességem, ha nincs problémám. A szüleim kiskoromtól kezdve nagyon féltettek mindentől. Emiatt a problémáimat nem tudtam soha megoldani. Önbizalomhiány alakult ki nálam.
2019. márc. 11. 22:39
 1/10 A kérdező kommentje:
17 éves/ F
2019. márc. 11. 22:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Kedves 17/f, első lépésben ismerd fel az önbizalomhiányt, mint problémát! Utána, ha gondolod, neki is kezdhetsz megoldani. Menni fog?
2019. márc. 12. 05:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Milyen problémára gondolsz?

Annyira durva, hogy nem mersz bemenni egy boltba?

Vagy nem tudsz fontos döntésekben megfelelően dönteni?

2019. márc. 12. 07:20
 4/10 A kérdező kommentje:

1-es: De hogyan álljak neki? Az életem olyan szakaszában vagyok, hogy semmi teendőm, megbízásom nincs amit megtudnék csinálni. Már hónapokkal ezelőtt elhatároztam, hogy leküzdöm az önbizalomhiányt, de azóta nem történt velem semmi érdekes és fontos.

2-es: Hát.. nem igazán. Nagyon gyerekesek és megfontolatlanok a döntéseim. Próbálok egy kicsit érettebben gondolkozni, de gyakran nem sikerül.

#szóval ráléptem a változás útjára, de szerintem elég göröngyös és hosszú út elé nézek!

2019. márc. 13. 00:22
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elég intelligensnek tűnsz ahhoz, hogy magad fogalmazd meg saját magadnak, mely életterületeken szeretnél előre lépni. Ennek mentén tudsz célokat kijelölni magadnak, ezt a munkát nem lehet megspórolni.

2019. márc. 13. 05:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazából a megfogalmazásokat és a technikai dolgokat ujjamból kirázom, de az élet komolyabb területeiben vannak problémáim. Beilleszkedésben, társas kommunikációban meg úgy kb mindennel, amit egy felnőtt embernek kéne elvégeznie. Ez az egyik probléma. A másik pedig, hogy Ééesapámnak használt cikk kereskedése van, amit pár év múlva rám szeretne hagyni. De nincs meg a kellő beszédkészségem ahoz, hogy árus legyek.
2019. márc. 13. 10:33
 7/10 anonim ***** válasza:

kettes és ötös válasz adója vagyok

Végezz vmi üzleti sulit, h minimálisan képben légy! Azz ott szerzett kapcsolati tőkéd kamatoztasd. Menj ki külföldre 1-2 évre, nagyon jó iskola. Járj társaságba, és -ha még mindig nem leszel elégedett a kommunikációs skilljeiddel- végezz üzleti kommunikációt és asszertív kommunikációt.

2019. márc. 14. 19:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Eredetileg ezért van a matematika tárgy középiskolában...

Én sokat matekoztam, mert szerettem és ezzel együtt sztem jó problémamegoldó kézségem alakult ki emiatt. A logikus gondolkodás mód fontos, edzeni kell az agyat.

2019. márc. 14. 23:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ez egy kifejezetten hasznos válasz! Nem járok már suliba, de otthon leülök majd matekozni. Milyen matematikai feladatokat ajánlotok? :)
2019. márc. 15. 08:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Logika, kombinatorika, valószínűség-számítás ha középiskolás anyagról van szó.
2019. márc. 15. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!