Mi köze van X-nek Y-hoz, az nem ugyanazt jelenti, mint a mi köze van Y-nak X-hez?
De ha két dologról van szó?
Pl. Mi köze van ennek ahhoz.
Mi köze van ehhez a szerelemnek?
Mi köze van ennek a szerelemhez?
Lehet, hogy én gondolom rosszul, de én nem érzékelem a különbséget, vagy van?
Mi köze van annak a nőnek ahhoz a kisfiúhoz? Az anyukája.
Mi köze a fiúnak a nőhöz? Nem az anyukája, a fia.
Akkor lehet ugyanazt mondani, ha azt mondod, egy halmazba tartoznak, vagyis egy családba tartoznak.
Mi köze az 1325 számnak a pólóhoz? Ennyi az ára, lehetne más szám is. A számot rendeljük a pólóhoz. Mi köze a pólónak az 1325 számhoz? Ehhez a számhoz rendeljük hozzá a pólót, lehetne más ruha is.
Mi köze van ehhez a szerelemnek?:
Semmi köze, de például a haragnak van köze.
Mi köze van ennek a szerelemhez?:
Ennek a fiúnak szerintem semmi köze nincs hozzá, válasszuk inkább a lányt.
Köszi, nem mondom, hogy teljesen értem a magyarázatot, de már közelebb vagyok hozzá.
Egyébként van az a dal, hogy What's love got to do with it, innen vettem az ötletet. Ezt úgy kell fordítani, hogy Mi köze van ehhez a szerelemnek?
Anya/apa/barát: Annyit jártok össze és súgdolóztok, hogy biztos vagy benne, hogy nincs köztetek valami?
X: Mi köze van ehhez a szerelemnek? Csak barátok vagyunk Y-nal. Egy baráttal nem szabad elzárkózni és bizalmas dolgokat megbeszélni?
Vőlegény/menyasszony: Elég ideig pihentél itthon. Most elmész munkát keresni.
Menyasszony/vőlegény: Ha szeretnél, nem lennél ilyen rideg. És nem akarnád, hogy visszatérjek robotolni.
Vőlegény/menyasszony: Mi köze van ennek a szerelemhez?
A "mi köze van ennek ahhoz?" vagy kifejezés azt takarja, hogy Az megengedett, szabad, lehetséges akkor is, ha Ez fennáll, mert Az Ettől független.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!