Matekba segít valaki?
Figyelt kérdés
A következő szöveget Milán a vasárnapi ebédről írta. Sajnos néhol elhibázta a mértékegységet. Javítsd a szöveget!
Anya az ötfős családnak készíti a húslevest, ezért a 6 dl-es fazekat vette elő. A villanytűzhely lapja 2750 dm3 területű, ezért négy edény is kényelmesen elfér rajta. A rántott hús egy lapos tálon kerül majd az asztal közepére, amely kb. 2,5 m2-t foglal el. A két húgom a 36 cm oldalú, négyzet alakú szalvétákat hajtogatja, ezek kiterítve 12,96 dm2 területűek. Az asztalra kerülnek a poharak is, amelyek térfogata 0,25 m3. Az ebéd végén kocka alakú krémes lesz a desszert, amelyek térfogata egyenként 216 m3.
2020. máj. 6. 14:37
1/1 anonim válasza:
A fazék 6 l
Lap:2750 cm2
Lapos tál: 2,5 dm2
A szalvéta szerintem jó
A pohárba nem vagyok biztos...
A desszert szerintem 216 cm3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!