TÖRTÉNELEM Szent Péter apostol központja Jeruzsálemben volt található? (több kérdés lent)
Nem értek egy pár dolgot, kérem segítsenek ki a keresztények, akik képben vannak ezzel kapcsolatban.
1. Szent Péter apostol egyháza Jeruzsálemben volt található?
2. 391 után lett a kereszténység központja Róma?
3. Mi okból lett 5 fő központja a kereszténységnek?
4. Ha a Római birodalom befolyása alatt volt Jeruzsálem 117-ben, akkor mitől nőtt a befolyása és akkor miért nem üldözték vagy fojtották el a keresztényeket? (Nincs semmi problémám a keresztényekkel, csak nem értem ezeket a dolgokat.)
1. Szent Péternek nem volt külön egyháza, egyetlen Egyház van, amit Krisztus alapított. Ez nem korlátozódott már akkor sem csak Jeruzsálemre, bár valóban egyik első központi helye volt. Jeruzsálem püspöke egyébként Jakab apostol volt.
2. Nem. Róma már az apostoli levelek alapján is előkelő helyen szerepel, az 1. század végére pedig a történelmi források alapján rendelkezett primátussal. Ez kb. 300 évvel korábbi időpont, mint az általad írt.
3. Nem tudom pontosan, hogy hány nagyobb központja lett, de jellemzően az akkori "világvárosokban" alakultak ki ilyen központi helyek, ahol jelentősebb volt a hívek száma is. Ilyen volt Róma, Efezus, Antióchia, Korinthosz, stb...
4. Ezt a pontot nem értem. A keresztényeket eleinte a zsidók üldözték, a rómaiakat egyáltalán nem érdekelte a kereszténység. A római üldözések később kezdődtek nagyjából, Néró császár idejében. Van amit nem lehet elfojtani, bármennyire is akarja a hatalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!