A 4. osztályos húgom ezt a feladatot kapta házi feladatként. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek erről és ti hogyan oldanátok meg? Lent a feladat
Az ilyen feladatokat grafikusan szoktam megoldani kisgyerekekkel, azaz
Jelölje 10 '•' a kutya tömegét:
••••••••••
Ekkor ugye a fele és a négyötöde így viszonyul egymáshoz:
•••••|•••|••
És erről tudjuk, hogy 12kg. Ha három kis pötty 12 kg, akkor egy kis pötty 4 kg. És akkor a kutya tömege 10 pötty azaz 40kg.
Ami ebből 4. osztályosan gondot jelent, az az 1/2, 4/5 fogalmak, de ez is megy grafikusan:
1/2:
••••• | •••••
Ötöd, illetve négyötöd:
•• •• •• •• | ••
Köszönöm mindenkinek a normális válaszokat! Ám lehet nem voltam világos(ami az én hibám, ne,hogy ebbe is belekössön valaki) 1. épp ezt itt a probléma, hogy egy 4.es gyerek még a törteket is alig tanulta, nem hogy az egyenletet! Az lett volna a kerdésem, amit mégegyszer mondok lehet rosszul tettem fel az elején, hogy egy 4.es gyerek szintjén,hogy lehet ezt kiszámolni, egyenlet nélkül. Plusz a nagymamám aki mellesleg 80 éves nem a feladatot nem tudta kiszámolni, hanem egyenlet használata nélkül nem. De hát a magyar társadalom most is megmutatta magát mennyire lenéző a saját társaival szemben, és bármibe de tényleg bármibe bele tud kötni, még egy szimpla matek feledatba is. De drága illető aki azt fűzte hozzá, hogy biztos lusta voltam megcsinálni a feladatot, látjátok az is belátta hogy ez nem egy 4.esnek való feladat. Csak ahelyett, hogy ezt osztotta volna meg velem, nézzük le a másikat, okozzunk kárt a lelkében. Csak a rossz állandóan.
Mégegyszer köszönöm annak aki normálisan leírta a feladatot<3
Szívesen! :)
Ne akadj ki az okostojás hozzászólókon, nincs gyerekük. Tudni valamit és kisgyerekeknek megtanítani, két különböző dolog.
Én is azon csodálkozom, hogy a kérdésből eltűnt az a rész ahol a nagymamáról volt szó
Hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!