Lázár Gergely kérdése:
Szingapúri iskolai feladat, ki tudja megoldani? Az egész internet felbolydult miatta Szingapúrban, pedig egyáltalán nem nehéz.
Figyelt kérdés
Egy osztályban 37 gyermek van. Legalább hány gyermek született ugyanabban a hónapban?2018. febr. 18. 21:25
1/7 anonim válasza:
Szeintem 4. Nekünk az a "legrosszabb", ha minden hónapban csak 3, az 36 gyerek. De mivel van még egy gyerek, amiatt lesz legalább egy "négygyerekes" hónap. Ezt nyilván bonyolultabban, változókkal is meg lehet oldani, de így egyszerűbb.
2/7 anonim válasza:
???? Az is lehet, hogy az összes 37 egyazon hónapban született, és a többi 11-ben nem született egy se.
4/7 anonim válasza:
Szerintem nem bolydult fel az egész internet.
5/7 anonim válasza:
Ahogy #1 írja. De felmerülhet az a kérdés is, hogy mennyire veszi komolyan azt a feladat, hogy "ugyanabban a hónapban". Mert lehet hogy pl. valaki 1999. januárjában valaki meg 2000. januárjában született így az elvileg nem "ugyanaz a hónap". De ehhez sokkal több adat kellene, magáról az iskola rendszeréről, így valószínűleg a már megírt válasz a helyes.
6/7 anonim válasza:
Igen, azt azért feltételeztem, hogy egy adott 12 hónapos időintervallumban születtek a gyerkőcök, amely valamely hónap első napjával indult.
7/7 anonim válasza:
A feladat tényleg nem nehéz, a felháborodás azon volt, hogy 90-100 fős osztályokban kell szívniuk, aztán meg poénkodnak velük ilyennel hogy egy osztályban 37 gyerek van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!