Egy medencébe három csapon folyhat a víz. Az első és a második csapon együtt 1,2 óra alatt tudjuk megtölteni a medencét; a második és harmadikon együtt 2 óra alatt; az elsőn és harmadikon együtt 1 óra 30 perc alatt. A többi lent!?
Figyelt kérdés
Mennyi idő alatt tölti meg a medencét egy-egy csap külön? Mennyi idő alatt telik meg a medence, ha egyszerre mind a három csapot megnyitják?2020. márc. 26. 19:24
1/3 anonim válasza:
1,2/x+1,2/y=1
2/y+2/z=1
1,5/z+1,5/x=1
---------------
Ezt az egyenletrendszert kell megoldani.
2/3 A kérdező kommentje:
nagyon szépen kösziii
2020. márc. 26. 19:31
3/3 anonim válasza:
Hogyan lehet azt a fajta gondolkodásmódot kifejleszteni, hogy egy ilyen feladatot meg tudjak oldani önállóan? Elsőre gőzöm sem volt, de ahogy olvasom az első hozzászólót, abból nagyon logikusnak tűnik.
Nagyon régen tanultam már matekot.
"Mennyi idő alatt tölti meg a medencét egy-egy csap külön?" - ez az első válaszoló alapján egyértelmű.
"Mennyi idő alatt telik meg a medence, ha egyszerre mind a három csapot megnyitják?" - Ezt hogyan kell kiszámolni? Biztos nagyon egyszerű, de én nagyon vizuális vagyok és a medencét látom csak magam előtt a csapokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!