Mekkora gravitációs vonzóerő ébred a Nap és a Mars bolygó között? A Nap tömege közelítőleg 2·10^30 kg. Gondolatmenet levezetését kérem.
Figyelt kérdés
2020. márc. 22. 18:56
1/5 anonim válasza:
Kell még tudnod a Mars tömegét és a kettő közötti távolságot, aztán tudod használni a megfelelő képletet.
2/5 A kérdező kommentje:
A távolságot vegyük az átlagos naptávolságnak. A mars tömege: 6,39E23 kg
2020. márc. 22. 19:13
3/5 2*Sü válasza:
A G konstans. Az m₁ és m₂ adott, illetve megtudható (ugye ez a Nap és a Mars tömege), a távolságuk szintén megtudható (Google: Mars), innen már csak mértékegységet kell váltani, ahol kell (pl. km-ről m-re), aztán behelyettesíteni a képletbe.
4/5 Tom Benko válasza:
Az én gondolatmenetem:
1; A gravitáció milyen paraméterektől függ?
2; Ezen paramétereket honnan tudhatom meg?
3; Beszerzem a szükséges paramétereket.
4; Keresek valamilyen ismert összefüggést a gravitációs erő és a felírt paraméterek között.
5; Az összefüggés alapján felírok egy egyenletet.
6; Az egyenletet megoldom.
7; Az egyenlet megoldását fizikai és matematikai diszkussziónak vetem alá.
8; Elfogadható megoldás esetén a kérdést megválaszolom.
5/5 anonim válasza:
Az én gondolatnenetem:
Írd be a képletbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!