50fokos háromszög szerkeztése?
Figyelt kérdés
Eltudna valaki magyarázni ,h kell szerkeztetni koszonom2020. jan. 25. 11:44
11/13 anonim válasza:
A 6-os úgy látszik szimplán vak! A 4-es válaszban egyértelműen leírtam, hogy Euklideszi módon nem lehet szöget harmadolni, és ezért nem lehet 50fokot így szerkeszteni. Erre lepontoz az idiótája... közelítő megoldás persze van. Ahogy tetszőleges oldalú szabályos sokszög is szerkeszthető többféle eljárással is...
12/13 anonim válasza:
A 6-os nem vak és nem pontozott le (sajnos, így utólag már bánom kicsit).
Az idióta meg sanszos, hogy Te vagy.
13/13 anonim válasza:
Azt szerintem mindenki elfogadja, hogy Euklideszi módon nem lehet 50°-os szöget szerkeszteni. Viszont én nem látom a kérdés leírásában, hogy azzal a módszerrel kell. Én csak magamból indulok ki: mi kaptunk 9-ben (vagy 10-ben, már nem emlékszem) olyan szerkesztési feladatokat, amiket úgy lehetett megcsinálni, mint ahogy leírtam a #3-as hozzászólásomban. Pl. olyan háromszöget kellett rajzolni (általában akkora méretben, hogy az A4-es papírlapot kitöltse), aminek egyik szöge 21°. Vagy például olyan paralelogrammát, aminek egyik szöge 42° és egyik oldalának nagysága 11cm. Vagy éppen egy tetszőleges sokszöget, mindenféle nagyságú szöggel. Ezek nem kivitelezhetőek az Euklideszi módszerrel, mégis meg kellett oldani valahogy. És a valóság is erről szól. Ha kell egy műszaki rajzot készíteni valamihez, szinte kizárt hogy Euklideszi módon szerkeszthető szögek lesznek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!