Hogyan kell gyorsan verset tanulni?
mindenki máshogy tudja megtanulni.
nem hiszem, hogy ez az első versed, amit tanulnod kell..
1. soronként hangosan olvasod..majd próbálod kívülről mondani..ha megy..akkor mehetsz a következő sorra..és mondod az elsővel együtt..aztán ha már összegyűlik 2-3 sor..tartaszt 5-10perc szünetet majd próbáld meg kívülről elejétől...
2. valaki úgy tanulja, hogy leírja és írva memorizálja..
3. mondd fel valakinek..
Attól függ, hogy valaki hallás vagy látás útját jegyez meg jobban dolgokat.
Ha hallás útján, akkor inkább hangosan felolvasva a szöveget, mint csak szemmel követve,
ha vizuális, akkor szövegkártyák, színes szövegkihúzások, ábrák, képek segítenek.
Ez a vers egyébként tele van színekkel és hangokkal ☺
Én régen úgy tanultam verset, hogy 2-3-szor elolvastam (akár magadban, akár hangosan, de hangosan érdemesebb -már ha nem csak arra hajtasz, hogy a szöveg menjen, aztán majd végigmormogod valahogy), ennyi idő elég volt arra, hogy számomra érdekesnek vagy fontosnak tartott részeket megjegyezzek, akár egy komplett sor, vagy egy szócsoport. Ezek voltak a "pillérek", amikre tudtam építkezni. Ha ez megvolt, akkor ezeket a pilléreket próbáltam összekötni a közöttük lévő szakaszokkal. Ennek megfelelően egymástól különböző részeit tudtam a versnek, és esetenként a közbülső részekkel lehettek bajok, amiket nehéz volt megtanulni.
Nekem azért volt jó ez a módszer, mert így nem azzal küzdöttem, hogy még az első 5 sort sem tudom a 80 soros versből, hanem mondjuk tudtam így 10-et és arra tudtam építkezni.
Kicsit ez olyan, mint a dolgozat; ha az első feladatra elpazarolsz rengeteg időt, akkor a többire nem jut idő, míg ha továbbmész, és azokat oldogatod, amiket biztosan tudsz, akkor előrébb kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!