Valaki leirna nekem ezeket a feladatok? Én meg csináltam de nem biztos hogy jól csináltam.
There are ______ biscuits in the packet. (a lot of/much)
There isn't ______ milk in the fridge. (much/many)
Is there ______ water in the bottle? (a lot of/much)
Have you got ______ tomatoes? (many/much)
There's ____ rice. (a lot of/many)
2.feladat
Complete the sentences with is, isn't, are, aren't and some, any, a/an.
1.There ____ bread.
2.There ____ bananas.
3.There ____egg.
4.There ____apples.
5.There ____water.
6.There ____milk.
Van a képen 1 tojás, 1 kenyér, 2 alma, 1 üveg víz
1. Lot of
2. Many
3. Much
4. Many
5. Many
1. There is a bread
2. There are bananas
3. There is an egg
4. There are some apples
5. There is a water
6. There is a milk
Ha megcsináltad, ideírhattad volna, s ha hibás, javítjuk.
1. a lot of (lemaradt az "a" véletlenül)
2. much milk
3. fura, mindkettő jó - much, mert megszámlálhatatlan, a lot of, mert azt a megszámlálhatóval és a megszámlálhatatlannal is használhatod
5. a lot of rice
1. is some bread
2. aren't any bananas
5. is some water
6. isn't any milk
Szóval, ha valamit darabra meg tudsz számolni, many - ha nem, pl. egy csomó ételnév, folyadék... ezt biztos vettétek órán, de benne van a könyvben, munkafüzetben is, akkor nem állhat előtte "A", csakis "some", illetve a fentiek közül válogatva még a "much" és az "a lot of"
Állításban "some", kérdésben, tagadásban "any" - általában, de mint a fenti példák mutatják, ha nem arra kérdezel, hogy van-e egyáltalán tej a hűtőben, hanem a mennyiségére, akkor lehet nem "any".
3# nekünk nincs könyvünk se munkafüzet.
És elfelejtettem ide írni hogy az első feladatban az van írva hogy mind kettőt lehet írni ha mind kettő jó.
Huh, nem irigyellek. Akkor bízzunk benne, hogy a tanerő lediktálja, mi tartozik a megszámlálhatatlanok közé (ha meg nem, nyugodtan keress rá az interneten).
Good luck. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!