A tanárok miért nem avatkoznak közbe, ha egy diákot a társai szekálnak?
Egyrészről eszközük sincs, néhány sor az ellenőrzőbe arról, hogy Pistikét megintem, sokak számára nem jelent semmit. Nekem van olyan ismerősöm, akinek a saját tanár anyja röhögte képen a szaktanárt, mert az figyelmeztetésben részesítette a gyereket. Fizikai fenyítés ugye szóba se jön... továbbá amikor ezek a szituk történnek, sokszor a tanár nincs jelen, úgymond nem bizonyítható a dolog, ha Pistike letagadja.
Engem is sokat bántottak általánosban, főleg alsóban, a tanító néni meg csak állt és nézett, nem tett semmit. Egyszer megelégeltem a dolgot és ellöktem a gúnyolódó gyereket. Betört a feje... most így utólag fogom fel, hogy mit is tettem, akkor ez számomra nem tűnt nagy dolognak. Nyilván semmi ilyen célom nem volt vele, nem gondoltam volna, hogy ilyen bénán esik el a nyomorult. Mivel a szülei belátták, miért tettem, nem lett belôle iskolai balhé. De lett eggyel több ok, amiért bánthattak. Úgyhogy nem jó vicc szemet hunyni ezek felett és tanárként úgy tenni, mintha észre se vennénk mi történik, baj is lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!