Mi olyan nehéz a közgazdaságtani matekban?
Figyelt kérdés
Gyakran hallom közgazdász ismerőseimtől, hogy bonyolult matematikai modellek vannak. Olvasgattam közgazdaságtani könyveket, de én egyet sem láttam. Gyakorlatilag függvények, nemlineáris egyenletek, meg egy kicsi kalkulus van. Ennél vannak bonyolultabb modellek is?2019. jún. 20. 13:55
11/14 Zolály válasza:
Nana, a matek maga lehet, hogy alkalmazott szinten nem vészes, viszont a statisztika/ökonometria már jó nagy falat... keress rá nyugodtan, és meglátod, hogy ott tényleg elég bonyolult dolgok vannak már.
12/14 anonim válasza:
"Hidd el, lehetne olyan statikai feladatot adni, amivel meggyűlne a bajod."
Aki érti a mechanika alapelveit, annak legfeljebb a feladat összetettsége okozhat nehézséget, nem az, hogy hogyan fogjon hozzá.
13/14 Zolály válasza:
Utolsó, nem teljesen értem, mire akartál ezzel utalni...
14/14 anonim válasza:
Arra akartam vele utalni, hogy a mechanika, és azon belül a statika alapelvei nem változnak meg attól, hogy nem egy falnak támasztott rúdra ható erőket és forgatónyomatékokat akarjuk meghatározni, hanem egy katedrális boltívének vagy egy függőhídnak a stabilitását. Aki érti az elveket, az tudja, hogy hogyan kell megoldani a feladatot. Legfeljebb az ehhez szükséges számítási kapacitás akkora, amihez már nem elég egy papír és ceruza, hanem számítógép, esetleg speciális statikai célszoftverrel kiegészítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!