Egyetemre jelentkezhet egy dyscalculiás lány?
Az a gondom,hogy szeretnék egyetemre jelentkezni,először FOKSZ-ra,utána BSC-re.
Nem tudom,hogy mikre tudnék jelentkezni,hogyan kell...
A legfontosabb kérdés,hogy jelentkezhetek-e gazdaságtudományi karra,ha van dyscalculiám :(
Illetve ha sikerül a FOKSZ 4 félév,akkor ha BSC-re jelentkezem akkor le tudom az egyetem felét?
Latom nem csak diszkalkulias vagy, hanem eletkeptelen is... Irany a felvi pont hu es szanj ra nehany napot, hogy alaposan megnezed milyen szakok vannak. Rakattintasz, elolvasod a leirasat, felmesz a suli honlapjara es megnezed a tantervet. Ezt megcsinalod ujra es ujra, kijegyzeteled a szimpatikus szakokat egy word doksiba, elmesz tovabbtanulos expokra. Ha szisztematikusan elkezdesznonalloan adatot gyujteni akkor elobb utobb sikered lesz. A felvin van palyavalsztasi teszt, az is segiteni fog.
Gazdasagi szakra nagyon eros matek kell, akinek nincs emelt szintu erettsegije az sokat szenved vele. Mernoki szakok szinten kizarva.
Jelentkezhetsz, de nem sokat érsz vele, ha nem tudsz számolni.
Gondolj bele, te elmennél egy olyan fodrászhoz aki nem tudja megfogni az ollót, vagy egy olyan kémikushoz aki nem tud 2 anyagot összekeverni?
Átlehet izzadni a 2-essel a tárgyakat, de oda is elég komoly erőfeszítés kell. Emellé pedig ha ez megvan akkor ott a vizsga ahol legtöbb helyen van matek elmélet is ami szintén nehéz.
Én ugyan nem vagyok diszkalkos, de tanulási zavarom volt, matekérettségin is plusz időt kaptam. Nem bántásból mondom, de h.lye lennék egy erősen matematikaalapú szakra menni, mert akinek a középiskolás matek szenvedés, az az egyetemit biztos, hogy nem fogja megérteni. Főleg, hogy ott már sok oktatót egyáltalán nem is érdekli, hogy jól adja-e le az anyagot vagy sem. Tanuld meg és kész, ő nem fog neked korrepetálást tartani, ha nem érti a csoport 3/4-e, akkor sem.
Ajánlom neked a BTK szakokat, bár ott is lehet találkozni bizonyos szintű matekkal, de talán előbb figyelembe is vennék a felmentésedet, mint egy gazdaságon, ahol számítások nélkül egyszerűen nem lehet teljesíteni az évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!