Mit választanátok? Műszaki kontra egészségügy
Most voltam első éves a villamosmérnöki karon, jól megy, bár nem mondom, hogy szenvedni nem kell...
Viszont pár hónapja folyamatosan az jár a fejemben, hogy esetleg szívesebben tanulnék fogorvosnak vagy gyógyszerésznek. A gond az, hogy 10.óta semmi biológiát/kémiát nem tanultam, bioszt mindig szerettem, kémiát meg sose tanították meg rendesen. Valahogy én se foglalkoztam vele külön, hisz tudtam, hogy nekem nem fog kelleni. Lehet csak az újdonság varázsa vonz? Most akár elkezdhetném a kémiát, és meg is tanulhatnám, csak az újrafelvételi is rengeteg pénz, ami ugyan megtérülne, ha lenne a legjobb számomra, de most 1 évig különtanár stb ráadásul csak a duplázás játszik nálam és nagyon magasak a ponthatárok. Tudom az egyetem sokkal nehezebb, megtapasztaltam, de azért nem mind1, hogy 1, 2 vagy 3 évig felvételizel újra mire bejutsz. Nyelvvizsgám még nincs, matek+infó duplázással jutottam be. Két emeltet elég necces lenne bevállalni, pláne, hogy perpill nullán vagyok mindkettőből. Nem tudom miért motoszkál ez bennem, de valahogy nehéz elhesegetni.
Utolsó egyetértek!:)
Az általános iskolást is rémisztgetik az érettségivel, akinek az még nehéz, mert akármilyen könnyű is pl. egy matek érettségi, megnézném melyik általános iskolás írja meg 95-100%osra, + sokan jönnek azzal, hogy ilyen könnyű meg olyan könnyű, gondolom előtte is ezt mondták.
Pláne, ha reál tárgyakról van szó, szerintem országosan lesúlytóak, na meg köztudott, hogy a reál tárgyak szeretete kevesek "kiváltsága", humánban erősebb az ország, de ez szinte majdnem mindenhol így van.(Elég csak megnézni a bölcsészek számát.)
10:53-as Te meg se jelölted a gyógyszerész kart?
Mitől tartasz? A számolás nem megy? Mert ahogy nézegettem, nagy különbség tényleg nincs közép és emelt kémia között, a számolás húzósabb, de az elmélet nem olyan nagy ugrás, mint közép illetve emelt biosznál.
Nem olvastam végig a kommenteket, mert ahhoz fáradt vagyok. :D
De mintha magamat olvastam volna a kérdésben. :)
Én megpróbálom, sőt, addig próbálom, amíg nem fog összejönni. Szerintem ne vállald be a 2 emeltet, esélytelen, hogy 90 fölött írd mindkettőt, pláne 0-ról. Nálam is csak a duplázás jöhet szóba, én biosz emelt+kémia középpel próbálkozom.
Esetleg azt nem próbálod meg, hogy kémia érettségire készülsz, a fizikára meg elmész csak úgy? Aztán az írásbelik után látni fogod, hogy melyiket hagyd a fenébe. Így ha esetleg még a fizika is sikerülne jobban, kémiából sem leszel a nullán.
tesóm megírta mind a két emeltet, kémia 91%os, biológia 88% ! Duplázott. Tavaly ősszel bioszra ment, májusba kémiára. Most lesz másodéves gyógyszerész :)
Kidolgozta az OH oldalán lévő követelményrendszert és bevágta ... neked kedves kérdező, nyilván a fizika lenne jó választás a biológia mellett.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi kommenteket.:)
Utolsó előtti: ha gondolod írj nekem privát üzenetet, és segíthetjük egymást emailben/msn-en.:) (van egy csomó anyagom bátyám és ismerősök révén)Én is arra felé húzok, hogy megpróbálom, de még a ponthatár húzásig hagyok magamnak időt, na nem azért, mert ha emelkedik 2 pontot meg se próbálom:D, csak jobb alaposan átgondolni.
10:53-as vagyok, kicsit megkésve válaszolok!
De, megjelöltem a gyógyszerészetit, de előtte a fogorvosit, szóval oda vettek fel. Nem azt mondom, hogy nem megy a számolás, középszinten nagyon jól megy, 93%ot írtam minden különösebb készülés nélkül, viszont az emeltszint és a GYTK az már más tészta:)
És szerintem is így van, ahogy írod! Mi lenne, ha már egy kis elsősnek is 50 oldalakat kellene "bevágnia"? Neki még a 4soros vers is bőven elég. Fokozatosan az ember szerintem hozzászokik majd, úgyhogy ne hallgass a sok vészmadárra. Tény, hogy nem elég csak vizsgaidőszakban tanulni, de azért nem egy ember megkapta már az orvosi diplomát, tehát nem lehetetlen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!