Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit választanátok? Műszaki...

Mit választanátok? Műszaki kontra egészségügy

Figyelt kérdés

Most voltam első éves a villamosmérnöki karon, jól megy, bár nem mondom, hogy szenvedni nem kell...

Viszont pár hónapja folyamatosan az jár a fejemben, hogy esetleg szívesebben tanulnék fogorvosnak vagy gyógyszerésznek. A gond az, hogy 10.óta semmi biológiát/kémiát nem tanultam, bioszt mindig szerettem, kémiát meg sose tanították meg rendesen. Valahogy én se foglalkoztam vele külön, hisz tudtam, hogy nekem nem fog kelleni. Lehet csak az újdonság varázsa vonz? Most akár elkezdhetném a kémiát, és meg is tanulhatnám, csak az újrafelvételi is rengeteg pénz, ami ugyan megtérülne, ha lenne a legjobb számomra, de most 1 évig különtanár stb ráadásul csak a duplázás játszik nálam és nagyon magasak a ponthatárok. Tudom az egyetem sokkal nehezebb, megtapasztaltam, de azért nem mind1, hogy 1, 2 vagy 3 évig felvételizel újra mire bejutsz. Nyelvvizsgám még nincs, matek+infó duplázással jutottam be. Két emeltet elég necces lenne bevállalni, pláne, hogy perpill nullán vagyok mindkettőből. Nem tudom miért motoszkál ez bennem, de valahogy nehéz elhesegetni.

2010. júl. 7. 12:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Amúgy én nem ajánlom a két emeltet, a nyelvvizsga sokkal könnyebb, plusz a diplomához úgyis kötelező, és egyetem alatt nem hiszem, hogy ráérsz azzal foglalkozni.
2010. júl. 7. 16:36
 12/38 A kérdező kommentje:
Ha emelkedni fognak a ponthatárok, akkor nem sokra megyek 1 emelttel és egy 1nyelvvizsgával, kettő meg esélytelen, igazából még 1-hez is sokat kellene tanulni, mert anno is azért mentem duplázással, és emelttel, mert nagyon gyenge volt a nyelvoktatás a gimiben, szerintem olyan alapfok körül mozogtunk német nyelvből, a másik meg a latin volt, abból jó szinten voltunk, viszont latin kultúra egy halál a vizsgán, gyakorlatilag a teljes római és ógörög kultúra, azt kérdeznek, amit akarnak...vagy még pazarolhatnám az energiáim eszperantóra, pusztán pontszerzés céljából, de azt nem nagyon szeretném.
2010. júl. 7. 16:54
 13/38 anonim ***** válasza:

Nézz utána! Miért lenne kevés???!! Jövőre egy emelt=50 pont lesz, nem ? Nyelvvizsgát csökkentik, gőzöm nincs mennyire, mondjuk 30-ra, máris megvan a plusz 80.

Tekintve, hogy neked a két emeltnek 90% felettire kell sikerülnie, szerintem jobban teszed, ha inkább nyelvvizsgázol és az egyikből középre mész.

2010. júl. 7. 16:58
 14/38 A kérdező kommentje:
Utána néztem, 40pont lesz.:)
2010. júl. 7. 17:00
 15/38 A kérdező kommentje:
középfokú nyelvvizsga meg 28
2010. júl. 7. 17:01
 16/38 anonim ***** válasza:

Én akkor is inkább nyelvvizsgáznék, de te tudod. Itt buksz 12 pontot, de egy jó középszintűvel be tudod hozni, sokkal inkább, mintha önállóan próbálsz emeltre készülni.

Szerintem nagyon nehéz 90% fölé írni mindkét emeltet, (pláne 0-ról), de te tudod, én csak tanácsot adtam.

2010. júl. 7. 17:10
 17/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen és megfontolom, én is gondoltam erre a kombinációra, mindenesetre kiváncsi vagyok az idei pontszámokra. Tény, hogy könnyebb lehet egy nyelvvizsga, na de akkor is ha perpill alapfokon állok, ráadásul németből?:) Hát...így már lehet más a felállás, persze lehet még így is könnyebb. Erről mit gondoltok?
2010. júl. 7. 17:17
 18/38 anonim ***** válasza:

Én rühelltem a németet, mégis letettem abból is egy középfokút,különtanár nélkül. Menj telcre, az nem nehéz :)

Előbb utóbb úgyis meg kell csinálnod...:S

2010. júl. 7. 17:29
 19/38 anonim ***** válasza:

Az orvos/fogorvos/gyógyszerész képzéshez az ANGOL nyelvre kellene a hangsúlyt fektetni, különben akadhatnak váratlan gondok az egyetemen...

És az emelt kémia és emelt biosz együtt is lepkefing egy anatómia szigorlathoz képest (és még más vizsgáid is lesznek). Gondolom, hogy a gyógyszerészeti sem könnyebb.

És arról sem szabad megfeledkezni, hogy 2 állami féléved már "elszállt". Azt tudom, hogy az orvosin 14 a támogatott félévek száma, de lehet, hogy gyógyszerészetin/fogászon csak 12. És ugyebár a képzés pedig 10 félév, vagyis te már nem bukhatsz (ezeken az egyetemeken nem sok tárgyat lehet "hurcolni" más félévre), különben elfogynak a támogatott éveid. És már 1 bukással is (ami elég gyakran megesik) fizethetsz 2 szemesztert (amik ha jól tudom 800ezer/félév körül mozognak).

Szóval, csak akkor vágj bele, ha NAGYON BIZTOS vagy a dolgodban! Mindenképp ajánlom, hogy keress egy fogász/gyógyszerész ismerőst, hogy mutassák meg, miből mennyit kell tanulni, nehogy felvételi után (már ha sikerül) jöjjön a "hideg zuhany".

2010. júl. 7. 17:38
 20/38 A kérdező kommentje:
Bátyám fogorvos szóval tudom.:D
2010. júl. 7. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!