Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit választanátok? Műszaki...

Mit választanátok? Műszaki kontra egészségügy

Figyelt kérdés

Most voltam első éves a villamosmérnöki karon, jól megy, bár nem mondom, hogy szenvedni nem kell...

Viszont pár hónapja folyamatosan az jár a fejemben, hogy esetleg szívesebben tanulnék fogorvosnak vagy gyógyszerésznek. A gond az, hogy 10.óta semmi biológiát/kémiát nem tanultam, bioszt mindig szerettem, kémiát meg sose tanították meg rendesen. Valahogy én se foglalkoztam vele külön, hisz tudtam, hogy nekem nem fog kelleni. Lehet csak az újdonság varázsa vonz? Most akár elkezdhetném a kémiát, és meg is tanulhatnám, csak az újrafelvételi is rengeteg pénz, ami ugyan megtérülne, ha lenne a legjobb számomra, de most 1 évig különtanár stb ráadásul csak a duplázás játszik nálam és nagyon magasak a ponthatárok. Tudom az egyetem sokkal nehezebb, megtapasztaltam, de azért nem mind1, hogy 1, 2 vagy 3 évig felvételizel újra mire bejutsz. Nyelvvizsgám még nincs, matek+infó duplázással jutottam be. Két emeltet elég necces lenne bevállalni, pláne, hogy perpill nullán vagyok mindkettőből. Nem tudom miért motoszkál ez bennem, de valahogy nehéz elhesegetni.

2010. júl. 7. 12:11
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Csak annó más volt nagyon a felvételi rendszer, ő teljesen más könyvekből tanult,és akkor nem volt kísérlet, tehát nem kellett különtanárhoz szaladgálni, és még neki is volt tételsora.
2010. júl. 7. 18:18
 22/38 anonim ***** válasza:
A fogász ismerőst nem a felvételivel kapcsolatban emlegettem, hanem az egyetemmel kapcsolatban. Azaz azt nézd meg, hogy az egyetemen(!) miket tanult, hogy ne az legyen, hogy első év után jössz rá, hogy "mégse erre számítottam, inkább visszamegyek a mérnökire".
2010. júl. 7. 20:51
 23/38 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy értetted...

És láttam, hogy mit meg mennyit tanul, megvan az összes könyve, és igazából azt kell mondjam, most lehet, hogy sokan ugrálni fognak, de mivel van a családomon keresztül némi rálátásom, a villamosmérnöki komoly szinten(BME) van olyan nehezebb, ha nem nehezebb, mint az orvosi. Más, mert itt brutál matek van, de szerintem összeségében, ha egy mérnöki szakot valaki komolyan vesz , min. 5.5év + szakmérnöki, esetleg phd, akkor húzósabb, mint az orvosi..

Nem beszélve arról, hogy még egyik ismerősöm se végezte el 6évnél előbb, még azok se, akik doktorizni mentek később. És a tanyanyag elég komoly, nem mondom, hogy az orvosi gyerekjáték, én nem tanultam orvosin, a bátyám meg nem tanult villamosmérnökin, de mindketten erre jutottunk.:) Ő látja nekem mit és mennyit kell tanulni, és én is láttam, hogy neki. Szóval, ha ezt bírom, azt is bírni fogom jó eséllyel. Más, de hogy nehezebb lenne abban kételkedem.

2010. júl. 7. 20:56
 24/38 A kérdező kommentje:

*nehéz, bocsánat, elgépeltem:)

Amit magamban tisztáznom kell, hogy megéri e, nem az, hogy bírnám e. Mert jelenleg nullán vagyok, és tényleg nem szeretnék össze-vissza ugrálni.:)

2010. júl. 7. 20:57
 25/38 A kérdező kommentje:
Még mielőtt valaki "visszavágna", tudom bologna rendszer van, 3.5 év után kapsz mérnöki diplomát, de egy komoly mérnök ott nem áll meg.:)
2010. júl. 7. 20:59
 26/38 A kérdező kommentje:

Főleg, hogy az a 3.5év, általában 5.:D

De köszönöm szépen az eddigi válaszokat és várom a következőket.;)

2010. júl. 7. 20:59
 27/38 anonim ***** válasza:

igen egy mérnöknek szüksége van mesterképzésre.

Az orvosi szép hivatás, nézegess SOTE-s DOTE-s órarendeket h mégis miket tanulnak, mennyire tetszik :)

2010. júl. 7. 21:12
 28/38 anonim ***** válasza:
Te akkor elég komoly szinten vagy fizikából, nem? Nem lenne könnyebb abból egy emeltet leraknod? A másik meg a biológia lenne. Utána meg nagyon ráfeküdnél a kémiára nyáron.
2010. júl. 7. 21:48
 29/38 A kérdező kommentje:

Fizikával nem volt gondom sose, oktv stb, meg most egyetemen is szépen tanuljuk. De mondjuk egy gyógyszerészetit kémia nélkül megjelölni, elég lutrinak hangzik.:D Én is a fizika felé húzok.

Kedves utolsó előtti, már mondtam, hogy tudom mit tanulnak!:D A családban mindenki érsebész, fogorvos és/vagy villamosmérnök. Lehet ezért is nehéz döntenem, mindkettő tetszik, de látom mindkettőnél, hogy mi az ami nem.

2010. júl. 8. 07:18
 30/38 anonim ***** válasza:

Gyógyszerészetire ne menj kémia nélkül, én még közép kémiával sem merem bevállalni.

Viszont szerintem a bátyád simán tud segíteni a felkészülésben, ha valamit nem értessz.

Nem értem, minek kell rémisztgetni az embert azzal, hogy az anat szigorlat ilyen nehéz, olyan nehéz egymilliószor nehezebb, mint az emelt biosz. Szerintem ahhoz is felnő idővel az ember, szépen, fokozatosan. Szép is lenne, ha az egyetemen "csak" annyit kellene tanulni, mint középiskolában.

2010. júl. 8. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!