Phdsok! Ez hogy működik doktori képzésben?
A fejezetvédés és a teljes disszertáció megvédése között mennyi idő tellik el?
És amúgy ha valaki megvédte a disszertációját, akkor valami doktoravató is van, ahol ünnepélyesen doktori címet kap?
Es az mikor szokott lenni?
Mi az a fejezetvédés? :D 2 éve vagyok a SOTE-n de ilyenről itt nem hallottam.
Nincs igazán adat arról sem, hogy lenne ilyen doktori ünnepélyes átadás... igaz nem is gondolkoztam ezen még, egyelőre legyen meg a disszertáció meg a publikációs követelmény :d a többi már lényegtelen. Nekem az is jó, ha farmerben odamegyek és odaadják 😃
Fejezetvédés nincs, csak szigorlat meg védés.
Nálunk (külföldi egyetem) van hacacáré, de nem kötelező. Tőlem a védés végén megkérdezték, hogy megvárom-e a hivatalos júniusi átadást (novemberben volt a védésem...), vagy szeretnék aznap este már doktor lenni?! Mondom hülyéskednek? Úgyhogy lementem ebédelni a doktori bizottsággal (meghívtak), utána felmentünk az adminisztrációra, aláírtam a papírokat, a professzorok/dékán is, és ott helyben doktorrá avattak. :)
Nincs olyan, hogy "fejezetvédés", házivédés van (ami kötelező), majd a "rendes", nagy védés, és ezután a doktori tanács (évente 2x ül össze) ítéli oda a fokozatot.
Az ünnepélyes avatás évente 1x van, de a Doktori Iskola kiadja előtte az igazolást a fokozat odaítéléséről, ezt elfogadják ha PhD-hez kötött állásra jelentkezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!