Hogyan lehetnék élelmiszer biológus vagy táplálkozás kutató?
biológus élelmiszer mérnök, dietetikus bsc
táplálkozás tudományi msc
Ahhoz, hogy kutató legyél PhD fokozatot kell szerezni. Ez előtt kell egy BSc és egy MSc, vagy egy egységes-összevont mesterképzés.
PhD-t bármelyik doktori iskolán szerezhetsz ahol van olyan témavezető akinek táplálkozási jellegű meghirdetett témája van. (Ezt érdemes előre megkeresni az ODT honlapján: [link] és őt kérni fel már a BSc-s és MSc-s szakdolgozathoz is témavezetőnek.)
1. ELTE Biológia BSc, majd Biológus MSc szakok (ez a legjobb kutatóképzés élettudományi területen)
2. SOTE általános orvos szak (nagyon jó alapozás)
2. SOTE Dietetika BSc, majd táplálkozástudományi MSc. (Ezen képzések biológiában és kutatásmódszertanban gyengék, de szóba jöhetnek.)
3. SZIE élelmiszermérnök szak, majd ugyanúgy táplálkozástudományi MSc. (Ezen képzések biológiában és kutatásmódszertanban gyengék, de szóba jöhetnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!