Biológiai szempontból mi a különbség a vörös és a fehér húsok között?
Figyelt kérdés
Nem csak a megkajálásról lenne szó, hanem, hogy még az állat testében mi az, ami megkülönbözteti őket.2018. márc. 1. 00:35
1/2 anonim válasza:
A harántcsíkolt izomrostoknak két változata létezik: gyors (fehér) és lassú (vörös). A fehér nagyobb erőkifejtésre képes de hamarabb fárad, a vörös fordítva. Minden vázizom ezeknek valamilyen keveréke. A fehér húsokban a gyors rostokból van több, a vörös húsokban pedig a lassú rostokból.
2/2 hollófernyiges válasza:
A vörös hús a benne levő, oxigéntároló mioglobintól vörösebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!