Az áruházakban miért van ennyi hulladék étel?
Mert gazdaságosabb az előállításuk, mint a normális ételeknek. A legtöbb ember meg mindent megvesz!
Azért ez nem mindenütt van igy. Kissé lemaradásban vagyunk más helyekhez kēpest.
A vevői igényekhez igazodnak, lásd pl. a cukormentes üdítők, pár éve alig voltak, aztán elkezdték az emberek ezeket keresni, mert rájöttek, hogy cukros üdítőkkel kb annyi kalóriát visznek be, hogy néha meghaladja az étellel bevitt kalória menyiséget is. Viszont az üdítőkről nem akarnak lemondani, így a cukormentes változatokat kezdték venni, amire kereskedők, és a gyártok is reagáltak, most már kb mindenből van cukormentes verzió is.
Az adalék anyagokról meg annyit, hogy egy részüket azért teszik bele(színezékek, állagjavítók stb), hogy jobban nézzen ki a termék, és ezáltal többen vegyék. A másik részüket pedig technikai okokból a hosszabb eltarthatóság, és a kevésbé kényes kezelés céljából, hogy mire a hosszú elosztási úton a gyártótól a kiskereskedőig elér, azalatt ne csak ne romoljon meg, de még a szavatossági időig maradjon annyi, hogy a kereskedő el is tudja adni.
A termék rossz minőségét pedig többnyire nem az adalék anyagok okozzák, hanem a helyettesítő anyagok pl hús helyett szója(felvágottak), árpamaláta helyett kukoricagríz(sör) stb, de ezeket is a vevői igények miatt használják, mert nagyon sokak az árérzékeny vevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!