Ezt így megteheti a tanárnő?
Tehát hétfőn és kedden nem voltam iskolában, mert beteg voltam. Ma bementem iskolába hogy ne legyen több lemaradásom, de még nem tudtam teljesen pótolni (de megbeszéltük a tanárokkal hogy betegség utáni első napon ne harapják le a fejünket ha nem tudtunk még mindent bepótolni)
Matekon meg jött a tanár hogy hétfőn a többiek dolgozatot írtak. Megkérdezte a hiányzóktól hogy miért hiányoztak (sokan hiányztunk, de kicsit sem feltűnően egy egyész barátit társaség is) aztán mondta hogy kérdez mindenkitől hogy lássa hogy bepótoltunk-e mindent. Nem tudtuk, erre kijelentette a tanárnő hogy nem tetszik neki ez és hogy akkor ő most ezt felelet jegynek fogja venni (de előtte nem szólt hogy felelet...) és hogy mindenkinek beírja az egyest, holnap meg menjünk be 0.órára megírni a dolgozatot. DE nem kaphatunk ötöst a dolgozatra, maximum hármast.
Ezt így megteheti?
Kicsit azért zavar hogy én egész nap a wc fölé hajolva hánytam és ezért nem tudtam pótolni, míg a többiek olyan okok miatt nem voltak iskolában, mert ki akarta cseréltetni a piercingjét.
Hogy mondjam meg a tanárnőnek hogy azért ez így nem volt igazságos?
Ha olyan anyagból kérdezne, amit még nem adott le nektek, akkor jogos lenne a felháborodásod.
De mivel hétfőn írták a dolgozatot, ezért nyilvánvaló, hogy olyan anyagból kellett felelni, amit már régebben vettetek, még akkor, amikor te ott voltál, tehát fel kellett volna készülnöd belőle attól függetlenül, hogy hétfőn a wc fölött görnyedtél.
Mert ugye, szorgalmasan készülsz minden nap, és nem egy délután akartál mindent bemagolni? Ugye?
Ha meg igen, akkor magadra vess. Genyóság az első napon feleltetni, viszont ha azt várod, hogy majd mindig hagynak pihenni a suliban 1 hétig, mert 1 napig beteg voltál, akkor még jópár ilyen karót be fogsz nyelni.
Ez van, ha jó jegyeket akarsz, akkor bizony folyamatosan készülnöd kell, nem csak olyankor, amikor tudod, hogy másnap dolgozatot írtok.
Megteheti.
Azt fogja mondani, hogy ő legkésőbb pénteken szólt a dolgozatról, tehát hétvégén kellett volna rá készülnöd, mivel nem tudtad, hogy hétfőre lebetegszel.
Ha pedig meglepi dolgozat volt a többieknek, akkor örülj neki, hogy neked van előnyös velük szemben és előző nap tudomást szereztél róla.
A tanár bármit megtehet, arra is megbuktathat, ha köhögsz órán. Legfeljebb hivatalosan másképp indokolja meg.
Amit viszont szeritnem nem tehet meg, hogy az igazolt hiányzásodat 0. órán pótoltatja. Megkérhet rá, de szerintem te nem vagy köteles bemenni. Ez pedig elég jó alkupozíció lehet, hogy igazságos feltételekkel pótold a dolgozatot, és kitöröld a felelet 1-est.
ha hétfőn írtátok a dolgozatot, de te hétfőre lebetegedtél, akkor arra még pont készültél, hiszen nem tudhattad előre, hogy beteg leszel. Abszolút jogos, nem olyat kérdezett, amit nem tanított neked.
Az, hogy a válaszaitokat feleletnek vette, az is jogos, kérdezett, válaszoltál (vagy nem) kvázi feleltél, még akkor is, ha előtt ez nem villogott a tábla felett neon felirattal.
Az egyetlen, ami nem jogos, hogy a dolgozat max 3-as lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!