Abba szeretném hagyni az egyetemet. Mit mondjak a szüleimnek, miért?
Nagyon sokáig könyörögtem, hogy Pestre jöhessek erre a szakra, de csalódtam benne. Sokkal jobb volt a reklámja, mint amilyen valójában. Úgy érzem, elvesztegetett idő és pénz az ittlétem.
De a szüleimet sajnálom, mert már áldozatokat hoztak azért, hogy itt lehessek, és bele is élték magukat, hogy majd milyen sikeres leszek...
Ha most kiiratkozom, akkor még nem veszik el az államilag támogatott félévem. Mit tegyek? Otthon mit mondjak?
Miért van az, hogy amikor én jártam egyetemre senkinek nem jutott eszébe, hogy önszántából ott hagyja az egyetemet, mert nem tetszett.
A mai fiataloknak semmi nem jó, semmihez nincs kedvük, semmiben nem tudnak kiteljesedni. Persze mert ott van a szülői háttér akik eltartják ezeket a link fiatalokat.
Miért van az, hogy azok a szülők, akik eltartják a link fiatalokat, így nincsenek kényszerítve, hogy legyen okuk valamihez, mert úgy is kapja a zsét otthonról, és nem szólnak oda, amikor oda kéne szólni, mindig csak siránkoznak, hogy ezek a mai fiatalok semmire nem jók? (régen minden jobb volt) + (most minden rossz) + (a mostani állapot a régi utódja/következménye) = a régi generáció a hibás.
(Kéretik érezni az iróniát.)
Egyébként egyszerű a válasz: több típusú képzés van, több ágazattal, kevesebbet ismernek meg, kevésbé van jelentősége az életre szóló szakmának, puhább a társadalmi kényszer, nincs egyetemi előszűrés, de van lehetőség a változtatásra. Ezzel önmagában nincs gond, csak ha így meg úgy.
"Miért van az, hogy amikor én jártam egyetemre senkinek nem jutott eszébe, hogy önszántából ott hagyja az egyetemet, mert nem tetszett."
Tetszene mostanában egyetemre járni - szerintem azért van némi különbség minőségben és bolognai rendszer fszságainak tekintetében, nem beszélve arról, hogy anno még nyelvvizsga sem kellett a diplomához és sokkal több jó oktató, valamint kevesebb tölteléktárgy volt.
Manapság már felhígult a felsőoktatás és nem a tudás átadása, megszerzése a cél, hanem a pénz beszedése mindenért, a hallgató szvatása és piacképtelen diplomák értékesnek álcázása - tisztelet a kevés kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!