Külső nyomás miatt abbahagynátok az egyetemet, vagy váltanátok másik szakra?
Sziasztok!
Jelenleg szlavisztika-orosz szakon tanulok, a diplomaszerzés után pedig orosz mesterszakot tervezgettem. Imádom az orosz nyelvet, kultúrát, irodalmat, festésetet, az orosz történelem és diplomácia is nagyon érdekel. Viszont már egy ideje eléggé nyomaszt az emberek hozzáállása egyrészt a BTK-s szakokhoz, másrészt az oroszokhoz. Ahhoz képest, hogy bölcsész vagyok, általában a hétvégéken sem pihenek, hanem tanulom a nyelvet, olvasom a feladott könyveket stb. Nagyon sok energiát fektetek bele, mégis lenézik, mert a BTK-n van, ezáltal "büfészak". A másik probléma, ami zavar, az a jelenlegi politikai helyzet miatti általános ellenszenv az oroszokkal szemben. Néha elég csak ezt a fórumot olvasgatni, hogy milyen kommentek születnek az oroszos témáknál. Én kedvelem az orosz emberket, eddig csak jó tapasztalatom volt velük, de ha mellettük szólok, rögtön valami "putyinista gyökér" vagyok.
Érdemes ilyen körülmények között ebben az irányban tanulni? Vagy inkább váltsak és használjam másra az állami féléveimet?
Köszönöm előre is, ha valaki válaszol/tanácsot ad.
Nehéz ügy. Mondjuk a BTK-t már ezelőtt 5 évvel is büfészaknak tartotta az emberek nagy többsége, tehát ez nem újkeletű dolog. Viszont ezzel a szakkal jó eséllyel nem lesz munkád,az orosz nyelvtudás nem olyan extra hogy kapkodjanak érted a munkaadók
A másik viszont hogy szereted. Az nem opció hogy levelezőn csinálsz másik(nem BTK) képzést mellette?)
Szia!
BTKn az emberek nem a nyelvszakokat tartják büfészaknak. A véleményem az hogy semmiképp ne hagyd abba ha elkezdted és ezzel szeretnél foglalkozni.
Képes lennél mások véleménye miatt szakot váltani?
Én szociológiát és politológiát tanultam, egészségpolitika mesterrel. Ne tudd meg, mit kaptam... És? Megélek belőle és szeretem, a cél pedig nekem ez volt, nem a meggazdagodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!