Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek így bekerülhetek...

Szerintetek így bekerülhetek majd? (jövőre érettségizem)

Figyelt kérdés

Olyan suliba szeretnék menni, ahol kb az államis ponthatár minden évben 370 körül van, vagy 380..(tudom, ez változó..)

Most 11-es vagyok, sajnos mindenből rontottam egy jegyet, amit nagyon nagyon sajnálok :S így lett az irodalom 3 nyelvtan 4 töri 3 német 4 matek 2 :(((

jövőre nagyon ráfogok húzni, főleg a matekra, a többi nem lesz annyira nehéz.Ezt a pontszámítás miatt írtam le, mert ha duplázással is megyek, vmennyi ebből is számít nem?

Az érettségimet természetesen szeretném jóra megírni, tegyük fel h lesz két ötösem, az duplázásnál jónak számít, mégha nem is csinálok emeltet,ugye? És úgy be lehet kerülni, hogy nincs nyelvvizsgám?(pluszpont miatt)

Eddig úgy tudom, hogy nem feltétel az 1 emelt szint ebbe a suliba...sztetek így megoldható lenne h államis legyek?

Tudom, akarni mindent lehet, de én akarom is és már nyáron készülök az érettségire!

2010. jún. 22. 11:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Júúj.. ez jó.. én idén érettségiztem, 3-as lett a matekom évvégén. Közel voltam a 4-eshez, de aztán sajnos lehúztam egy 2-essel..

Nekiálltam az érettségiknek gyakorlásként.. egyik igen jó lett, másik alig volt meg kettes. Aztán elém rakták idén, és 47 pontot sikerült összehoznom. Így 3-as lett. Pedig utólag visszagondolva röhögve meglehetett volna írni 4-esre.

Ez nem azon múlik, hogy te most azt mondod rágyúrok. Hanem azon, hogy ott abban a pillanatban sikerül-e jó döntést hoznod. Persze, sok gyakorlás segíthet. De azért 380 pontot ezekből a jegyekből összehozni? Ne haragudj, de nekem sokkal jobb lett az év végi bizim 11.-be.. és kb. 330-340 pont körülre számoltam.. emelt érettségi, vagy nyelvvizsga nélkül lehetetlen, ilyen jegyek mellett! :(

2010. jún. 22. 12:16
 12/15 anonim ***** válasza:
ha választanod kell a emelt érettségi vagy a nyelvvizsga között, akkor a nyelvvizsgát válaszd!
2010. jún. 22. 12:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyébként ha gazdasági sulira gondoltál, akkor lapozz fel egy idei felvételi tájékoztató, mondjuk a sulid könyvtárában. Nem sokat szoktak változni. Gazdasági suliba nem felvételi minden szakra a matek, például gazdálkodási és menedzsmentre Miskolcon nem az, de pénzügy és számvitelre már az... Erre figyelj! :D Sok sikert, jó felkészülést!:D
2010. jún. 22. 12:36
 14/15 A kérdező kommentje:

Utolsó:igen, tudom, abba a suliba sincs megszabva h melyik lesz a duplázós:)

12:16

Én jó vagyok matekból,csak a hanyagságom miatt lett az idei év 2(majdnem3).Mellesleg matekon megcsináltuk az idei matekérettségit, és kijött 4-esre, úgy, hogy volt benne olyan, amit nem tanultunk és azt nem számította bele, mivel azt nem tudtuk még megoldani, tehát nem hinném h az érettségivel gondom lenne, ha gyakorolok is még rá.

A jegyeket tudom h elrontottam, de nem is hinném h évvégi jegy szerint megyek továbbtanulni, duplázás lesz úgyis:) a nyelvizsgát azért nem tudom h megpróbáljam e, mert jövőre nagyon hajtani kell, de úgyis készülök érettségire németből és lehet megpróbálom

2010. jún. 24. 09:01
 15/15 A kérdező kommentje:
Ja még annyi, hogy magyar töri és német érettségimben is bízom h jól sikerül, szeretem őket és elég tanulhatóak is, ha netán a matekot elrontanám,mert sose tudni, magyarból elég jó vagyok érvelésből is és szövegértésből is, tehát sztem szóbelivel az 4-5 simán meglesz és töriből is, de hát bízzuk a sorsra:)
2010. jún. 24. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!